Sivun näyttöjä yhteensä

12.3.2013

Junasukat ohjeineen, ruskeaa Wool-lankaa

 
Tänään kävimme miehen veljien kanssa kuvailemassa suksia ja Finlandia-hiihdon numerolappuja ja muita varusteita vuosien takaa. Minä kuvasin ja viisi miestä oli mannekiineina. Tässä lähdössä kuvauksiin veljeksistä nuorimmat.
 
Junasukatkin valmistuivat sillä matkalla Novitan ruskeasta Woolista kolmosen puikoilla. Ne painoivat 48 grammaa. Sukissa on 40 silmukkaa. 12 kerrosta resoria kaksi oikein, kaksi nurin. Sitten 4 kerrosta nurjaa, 4 oikeaa ja taas 4 nurjaa. Jälleen toistetaan nuo ja vielä 12 kerrosta resoria, kantapäässä 12 kerrosta ja kavennukset. Sitteen pohja oikeaa, 4 nurjaa, 4 oikeaa ja toistetaan kunnes 4. nurjan satsi on neulottu. Päättely joka kerroksella 1. ja 3. puikolla yksi oikein, kaksi yhteen, loput puikon silmukat oikein ja 2. ja 4. puikolla kavennukset päinvastoin puikon lopussa.

Jeesus sanoi: ”Minä olen elämän leipä. Joka tulee minun luokseni, ei koskaan ole nälissään, ja joka uskoo minuun, ei enää koskaan ole janoissaan” (Johanneksen evankeliumi 6:35)

5 kommenttia:

Kaisa-mummo kirjoitti...

Ihanat sukat!!! Minkä kokoiset noista tuli?

Marjut kirjoitti...

Hauskoja nuo vanhat numerolaput! Juna-sukat ovat yksi parhaista lasten sukkaohjeista.

pappilanmummo kirjoitti...

Terän pituus on kantapäästä kärkeen maksimissaan 14 cm ja varsi kantapäästä sukansuuhun avattuna noin 20 cm. Mutta nämä ovatkin ns. ryppysukat, joten käyvät paljon pienempäänkin jalkaan ja kasvavat jalan mukana. Ohuemmasta langasta ja pienemmillä puikoilla saa pienemmät.

pappilanmummo kirjoitti...

Junasukkia teen edelleen usein.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos!