Sivun näyttöjä yhteensä

1.3.2013

Puhutteleva tunnus

Maailman rukouspäivää eli Naisten kansainvälistä rukouspäivää vietetään vuosittain maaliskuun ensimmäisenä perjantaina eli tänä vuonna tänään. Rukouspäivän taustalla on naisten rukousliike, joka sai alkunsa Amerikassa 1800-luvun lopulla, kun presbyteerinaiset kutsuivat muiden kirkkokuntien naisia rukoukseen yhteisten asioiden puolesta. Maailman rukouspäivää vietetään 170 maassa. Suomessa Maailman rukouspäivän viettoa koordinoi Suomen NNKY-liitto.
Rukouspäiväliike painottaa naisten yhteistä vastuuta ja rukousyhteyden voimaa. Rukoilemme eri maiden naisten esittämien rukousaiheiden puolesta ja jaamme omastamme niille, jotka tarvitsevat taloudellista tukeamme. Maailman rukouspäivänä myös Suomessa kokoonnutaan monilla paikkakunnilla rukoilemaan ja kiittämään yhdessä. Jos Sinulla ei ole ryhmää tai paikkaa, voit rukoilla itseksesikin ja voit lahjoittaa.

 WDP logo
Maailman rukouspäivän tunnuksen ovat kehittäneet Irlannin naiset. Kansainvälisen rukouspäivän tunnukseksi se hyväksyttiin vuonna1982. 
logo parts
Tunnuksessa näkyvät kompassin ilmansuunnat, rukoukseen polvistuneet ihmiset, kelttiläinen risti ja ja kehä, joka kuvaa ihmisten yhteenkuuluvuutta myös erilaisuudessa.

Olipa tuulinen päivä: tuiskutti lunta ladulle, kun käväisin hiihtämässä lyhyen lenkkini. Metsässä oli puolestaan tippunut ladulle paljon roskia, oksia, havuja. Tuli mieleen aikoinaan Marjo Matikaisen huudahdus "havuja" kisoissa, joissa lumi oli tarttunut suksien pohjaan  - nyt ei tarttunut lumi, vaan roskat... Avoimella paikalla, vaikka oli tuiskulunta, suksi luisti hyvin. Mäet olivat tosi liukkaita, jäätyneitä, joten ylöspäin meno oli hankalaa minulle. Kaiken kaikkiaan oli kuitenkin mukava käydä kesken siivouksen hiihtämässä.

Ei kommentteja: