Sivun näyttöjä yhteensä

11.3.2013

Pappa on POP

Tänään olikin vaihteeksi pienten päivä.  Aamulla kävin hakemassa pienen hienon miehen ja pikkusiskon. Aamupäivä kului heillä vauhdikkaasti pääasiassa papan kanssa touhutessa. Jo heti tullessa pihalla piti papan kanssa kiivetä puun oksalle. Lumikasa on niin korkea, että isoveli pääsi siitä helposti puuhun. Ja pappahan kiipesi korkealle, mitä pienet jaksoivat kertoa useaan otteeseen. 
Papan jalalla ja sylissä oli kiva roikkua. Pappa sai lukea monta kirjaa. 
Mummo yritti saada sillä aikaa tilatuksi isolle joukolle lentomatkoja kesän matkaa varten. Porukalla sitten leivottiin sämpylöitä kesäkurpitsaisesta sämpylätaikinasta. Taikina oli muhinut jo yön yli viileässä.
 
 Pikkusisko innostui dominoista.
 
Isoveli tykkäsi enemmän tänään autoista ja maatalouskoneista: leikkuupuimuri, kolme traktoria, paalauskone, jopa pari kaivinkonetta ja kuorma-autokin.
Pikkusisko nukkui pitkät päiväunet tällä kerralla. Välipalaksi kelpasi hyvin mustaviinimarjanektarista tehty vatkattu mannapuuro ja sämpylöitä syötiin varmaan pellillinen...
Isoveljen vein päiväkerhoon iltapäiväksi.
 
Illalla teimme porkkanasurvosta, koska kellarissa alkaa tulla jo kevät ja juurekset kaipaavat jo käyttöön. Porkkanoiden keitinliemestä ja muutamasta porkkanasta, jauhoista, öljystä, suolasta, leivinjauheesta ja hunajasta tein pellillisen teeleipää. Ripottelin päälle seesaminsiemeniä ja unikonsiemeniä niin mauksi kuin koristeeksi.

5 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Hih, sellaisia ne suosikkipapat ovat:))) ja niin tärkeitä pikkuihmisille! Kuten tietysti mummitkin.

pappilanmummo kirjoitti...

;)

Anneli kirjoitti...

On teillä kiva Pappa :)
Voi tuo pojan autojen määrää :O

pappilanmummo kirjoitti...

Autoja on peritty omilta lapsilta ja hankittu kirpputoreilta lastenlasten iloksi.

Minna kirjoitti...

Puuhun kiipeämisestä puhuttiin vielä kotonakin :) Kiitos taas!