Sivun näyttöjä yhteensä

29.5.2013

Tansaniassa ruokaillaan

Tansaniassa on ollut antoisaa matkata ja tutustua täkäläisiin ystävällisiin ihmisiin. Jo yksistään tervehtiminen on oma seremoniansa,kysellään voinnit ja pysähdytään, on aikaa tai otetaan aikaa. Aika on suhteellinen käsitys. Vaikka on sovittu aika, niin se ei välttämättä pidä paikkaansa. Minä en siihen hyvin sopeutunut, kestin kuitenkin toisinaan.

Tansaniassa ruokaa oli yleensä runsaasti - valmis annos oli iso! - ja ruoka oli erittäin maukasta. Periaatteessa ateria-ajat ovat samat kuin Suomessa, mutta ruokailuajankohdat vähän myöhemmin. Lounasta syödään klo 13-14 ja illallinen on noin klo 20-21. Aamiainen saattaa olla jo heti auringonnoustessa.

Aamupala on ollut kirkolla juhlien aikana kuin meidän brunssi.ruokaa...riisiä, ugalia, kastiketta, teetä tai kahvia (neskafe ja usein pussitee) leipää ei läheskään aina... Tansaniassa ruoka kypsennetään hyvin ja sen syöminen on siten turvallista.  Pääruoka koostuu siis riisistä  ja sen lisäksi on yksi tai useampi kastike, usein papuja ja toisena pinaatin tapaista vihannesta. Muuten: tansanialaisilla on riisillä eri nimitykset riippuen sen olomuodosta. Pellolla kasvavana se on mpunga, varastoon kerättynä mchele ja keitettynä wali ja silti se on sama riisi.

Kyläiltäessä vieraille tarjotaan usein juotavaksi virvoitusjuomia.  Limsapullon tarjoaminen on tärkeä vieraanvaraisuuden ele aivan samalla tavalla kuin Suomessa kahvin tarjoaminen.


1 kommentti:

Anneli kirjoitti...

Minä täällä uteliaana odottelen kuvia, kaukaa !

Mukavaa kesää ♥