Sivun näyttöjä yhteensä

3.3.2014

La Peregrina romaaniOlen viime aikoina lueskellut paljon vaelluksesta kertovia kirjoja ja nyt pari Cecilia Samartinin romaania. En ole miltei malttanut  laskea käsistäni noita kirjoja, ennen kuin olen päässyt romaanin loppuun.  La Peregrina ja Señor Peregrino - suosittelen. Odotan uteliaana Señor Peregrinon ja La Peregrinan jälkeen tulevaa trilogian  kolmatta osaa.  Sain kirjastosta nyt myös tuon La Peregrinan ja luin sen nopeasti. Ensimmäinen osa  Señor Peregrino oli kiehtovampi, mutta tässä toisessa osassa löytyi monenlaisia yllättäviä juonenkäänteitä. Ensimmäinen osa loppui ikään kuin Jamilet ja Señor Peregrina olisivat olleet juuri lähdössä Espanjaan Santiago de Compostelaan. Yllättäen toisen osan alussa Jamilet kävikin koulua Los Angelesissa eikä ollutkaan Espanjassa.
Jamiletin syntymämerkki aiheuttaa monenlaisia tapahtumia. Kirjassa kerrotaan taannehtivasti Rosasta, Señor Peregrinon rakastetusta,  ja hänen elämästään ennen Caminon vaellusta  ja sen jälkeen.  Jamilet  ja Rosa ovat molemmat hyvin kauniita ja heillä molemmilla on samantapainen syntymämerkki, salaisuus, jota ei haluta näyttää kellekään.
Kirjan tuo esille ihmisen pahuuden ja hyvyyden monella tapaa yllätyksellisten tapahtumien myötä. Ja Espanjaankin päädytään.
La Peregrina on Cecilia Samartinin neljäs suomennettu romaani.

Ei kommentteja: