Sivun näyttöjä yhteensä

2.1.2015

Aina sattuu ja tapahtuu

Toissapäivänä mies kävi hiihtämässä sillä aikaa, kun minä olin hammaslääkärissä. Hän otti ne suksisauvat, joita olen tavallisesti käyttänyt ja niin sattui, että sauva katkesi - vanhuuttaan. Eilen olimme hiihtämässä toisilla sauvoilla.

Eilen mies myös irroitti vanhoista sauvoista kuumentamalla mielestäni hyvät kahvat, joilla olen tottunut hiihtämään.  Hän liitti ne toisiin porkkiin, joista ensin oli irrottanut samoin kuumentamalla kahvat pois ja lyhentänyt ne sopivan mittaisiksi sahaamalla.
Sain taas sauvat käyttöön seuraavaa hiihtokertaa varten. Tosin tänään emme lähteneet hiihtämään, koska on satanut vettä koko päivän ja tuullutkin aika voimakkaasti.

Toinen syy, miksi en ollut hiihtämässä, on hampaaton. Aamulla heti pääsin hammaslääkärin päivystykseen, joissa olin jo käynyt pari päivää aikaisemminkin. Silloin otettiin vain röntgenkuva ja pohdittiin, mikä hammas on kipeä - mikään ei antanut ulkoisesti merkkejä - ainoastaan kipu oli kova.

Eilen sitten kokeilin olla ilman tulehduskipulääkettä ja purin pähkinää tietoisesti tiettyjen hampaiden kanssa ja niin selvisi tuo sairas hammas. Troppasin yöksi kunnolla ja heti aamulla soitin terveyskeskuksemme hammaslääkäripäivystykseen. Niinpä vain jouduttiin ottamaan tuo aikaisemmin juurihoidettu hammas pois. Sain palat itselleni, joista näkyi tulehduspesäke, jota ei voinut enää hammasta paikkaamalla korjata. Sain mukaani myös levykkeen, jolla on kuvat hampaistostani tulevaa varten.

Illansuussa vielä puuduksissa olevan posken kera lähdin kirjastoon. Lainasin Linux-käyttöjärjestemää koskevaa kirjallisuutta, jotta saamme Linuxin asennettua vanhaan pöytäkoneeseen, jossa on ylen vanha Windows eikä koneeseen voi asentaa kovin uusia Windows-versioita. Ehkä vielä opimme käyttämään tuota Linuxia.

Toki istuskelin kirjastossa pitkään lehtilukusalissa lueskelemassa. Lainasin joukon Toscanaa ja Umbriaa koskevaa kirjallisuutta. Kuvittelen lähteväni Italiaan vaeltamaan keväällä.

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Minulla on hassu muisto sauvan katkeamisesta: Olin ostanut uuden suksipaketin ja koska pihasta pääsi hiihtämään, laitoin oven toisella puolen heti sukset jalkaani. Kuinka ollakaan, horjahdin ja pyllähdin uusien suksieni ja sauvan päälle, joka tietysti katkesi!

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Olikohan Sinulla vielä jäljellä vanhat sauvat?

Jaana kirjoitti...

Oli, onneksi, muuten olisi hiihtoretki loppunut alkuunsa!