Sivun näyttöjä yhteensä

12.1.2015

H-sukat ja viikunakakku

Viikunakakun tein jouluksi ja se syötiin jo kauan sitten. Tänään leivoin uuden viikunakakun samalla reseptillä kuin aikaisemminkin. Kakku on vielä lämmin, joten en ole vielä sitä päässyt maistamaan, mutta samannäköiseltä ainakin näyttää kuin edellinen.

Samalla uuninlämmityksellä tein pannukakun ja kun taikinaa tuntui tulevan pellilliseen liikaa, lopputaikinaan lisäsin kauraleseitä ja minttua ja hieman vielä vehnäjauhoja ja valkosipuliöljyä. Näin teeleipiä syntyi pellillinen myös.

Seitsemän veljeksen langasta valmistui tänään sukkapari. Sukat ovat noin 39 numeron jalkaan ja painavat 100 grammaa. Tällä mallilla on jännä nimi: H-sukat.
Tuosta kaaviosta näkyy paremmin kuin ehkä sukissa tuo H-kirjain. Neuloin viisi senttiä kolme oikein, kolme nurin resoria joustimeksi. Sitten kun vartta oli sukan suusta laskien 15,5 senttiä, aloitin vahvistetun kantapään tekemisen. Sukan päällisosa on kuvioneuletta.
Ohje löytyi kirjasta Melissa Morgan-Oakes: neulo kaksi sukkaa kerralla 2. ( Minerva) Kirjassa on monia helppoja malleja, joita opastetaan neulomaan varren suusta lähtien pyöröpuikoilla. Tarvitaan metrin mittainen pyöröpuikko, koska kaapelin tarvitsee olla tarpeeksi pitkä. Kirja myös ohjeistaa, että kaikkea voi muokata. (Kirjan kannen kuvassa olevien sukkien ohjetta ei kirjassa ole lainkaan!)

Minä en ole kokeilujen jälkeen vieläkään innostunut pyöröpuikoilla neulomiseen, koska olen saanut aina valmiiksi toisenkin sukan sukkaparista.

Tuulinen pakkaspäivä, joten hiihtämässä emme ole olleet. Olemme siivonneet komeroita ja yrittäneet selvitellä tavaroita, mitä heitämme pois, mitä viemme Missiokauppaan, jos joku niitä tarvitsisi ja mitä vielä jätämme itselle. Löytöjäkin on ollut! Monia tavaroita, joiden olemassaoloa en ole edes muistanutkaan. Siis korkea aika siivoilla...

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Oi, jos minäkin joku päivä ehtisin kaappien kimppuun... Olette ahkeria!