Sivun näyttöjä yhteensä

27.1.2015

Kulta-aika -sukat valepalmikkona ohjeineen

Näissä Kulta-aika -nimisissä sukissa on nirkkoreunus ja valepalmikko. Sukkien malli on jälleen Melissa Morgan-Oakesin kirjasta Neulo kaksi sukkaa kerralla 2. Tuossa kirjassa on vielä monta mielenkiintoista mallia neulottavaksi. Tosin en neulo niitä kaksi sukkaa kerralla, vaan peräkkäin. Sukat on neulottu kolmen ja puolen bambupuikoilla 48/49 silmukalla Novitan farkunvärisestä Suomalaisesta sukkalangasta. Ensimmäisellä puikolla on 11 silmukkaa, sitten 18 eli kuviossa ja sitten 10 ja 10 nirkkoreunuksen jälkeen. Sukat painavat 98 grammaa.
Nirkkoreunusta varten loin 48 silmukkaa, 12 puikolleen. Neuloin oikeaa viisikerrosta, sitten kerroksen aina kaksi yhteen, langankierto. Jälleen viisi kerrosta oikeaa ja käänsin reikäkerroksesta aloitusreunan neulottavan tasalle. Otin vastaavasta kohdasta aloitusreunasta silmukan takareunasta kiinni ja nostin sen puikolle, neuloin yhteen ensimmäisen silmukan kanssa ja vastaavasti koko kerroksen jokainen puikon silmukka yhteen vastaavan aloitusreunan silmukan kanssa.
Sitten alkoi joustinneule yksi oikein, yksi nurin 11 silmukkaa ja kuvio, jonka jälkeen taas yksi oikein, yksi nurin (lisätty yksi silmukka viimeisen takareunasta) nuo 20 silmukkaa.
Kantapäätä tehdessä neuloin yhden silmukan vahvistetusta kantapääosasta pois eli viimeisen yhteen, joten siitä lähtien työssä oli 48 silmukkaa taas. Kuvion kummassakin reunassa oli ennen kiilakavennuksia 4 silmukkaa yksi oikein, yksi nurin, kaksi oikein ja sitten kavennuskohta kuviosta katsellen, jotta reunaan jäi vielä resoria.

5 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Sinulta syntyy sukkapari tuhka tiheään. Nämä sukat hyvin naiselliset pitsikuvioineen.

pappilanmummo kirjoitti...

Aimarii: Nämä ovat unisukkani.

Selma kirjoitti...

Kivat sukat ja ohjeen kanssa. Nirkkoreunaa ei olekaan tullut kudottua pitkään aikaan. Kiitos ohjeesta, ehkäpä tulee joskus kudottua.

Jaana kirjoitti...

Hei Pappilan mummo, terveisiä Barbadelosta! Taas olen caminolla ja ajattelin sinua tänään, kun kävin Sarriassa kiinakaupassa. Arvaas, mitä ostin? Pikkuisen superkevyen kahvipannun. Nyt eivät pääse Galician kunnalliset majapaikat yllättämään sillä, ettei teevettä saa keitettyä. Vähän mua nauratti tämä ostokseni, hintaa tuli kaksi euroa 40 senttiä. Voi hyvin, terveisin Jaana eli Talvicamino.

Ainiin, blogi alkaa sivulta
https://talvicamino.wordpress.com/2015/01/22/astorga-2/

Marjut kirjoitti...

Kauniit sukat!