Sivun näyttöjä yhteensä

27.6.2015

Mehiläisen pistos

Mökkireissulla kävimme taas pesillä. Minullakin oli hyttysharsohattu päässäni, kun kävin pesien lähellä. Lähdin keräilemään päivänkakkaroita ja harakankelloja lähistöltä ilman päähinettä. Kun tulin auton luo, yhtäkkiä syöksyi yksi mehiläinen kaulaani leuan alle ja pisti piikkinsä ihoon, kurkkuun. Kiireesti menin autoon, yritin ottaa piikin pois apua peilistä katsomalla. Jotenkin sain pitkin pois, mutta kaula alkoi turvota. Kiirehdin läheiseen sukulaistaloon ja sain kyypakkauksesta kortisonitabletit avuksi. Kun sitten palasimme mökille takaisin, laitoin vielä etikkaa turvonneeseen kohtaan. Nyt jännitän, miten käy.

Tämä viikonloppu on ollut työviikonloppu ja vielä sunnuntainakin on jumalanpalvelus. Toivottavasti pystyn sen hoitamaan.

Mökillä oli hiiri mennyt tällä kerralla lossaan. Sain sen irrotettua lapiolla ja hautasin kompostoriin. Saapipa siitäkin sitten aikoinaan lannoitetta. Laitoin pyydykseen taas paikoilleen narun päähän odottelemaan seuraavaa ötökkää.

On tänäänkin satanut ja paistanut vuorotellen. Nyt illalla on aurinkoista. Taas mökkisauna lämpiää ja pian pääsee nauttimaan löylyistä ja pujahtamaan välillä järveen vilvoittelemaan.

Juuri sain uunista päivän sämpylät. Mökillä sekoittelen taikinan vain lusikalla, jätän nousemaan ja pyörittelen sitten pellille. Leipominen kuuluu minulla mökkirutiineihin.
Kotona kukkivat jo päivänliljat ja juhannusruusut, mutta mökin pihassa ne antavat vielä odottaa itseään.

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Ihanaa, juhannusruusut auki. Meillä vasta nupullaan...

Maca kirjoitti...

Minua ovat itikat pistäneet ja pistosta tulee isoja paukamia. Luulen, että olen herkistynyt pistoille.Mutta tyrnivoide auttaa kutinaan.

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Juhannusruusut ovat ne kauneimmat ruusut.
Maca: Kiitos vinkistä.