Sivun näyttöjä yhteensä

4.1.2016

Kiilapeukaloiset lapaset.

Vuoden toiset lapaset valmistuivat. Nämäkin neuloin kiilapeukalolla. Se on mielestäni paras peukalomalli, koska se istuu paremmin käteen kuin aukkopeukalomalli.

Lisäykset kannattaa tehdä nostamalla lanka puikolle kahden silmukan välistä ja neulomalla se kiertäen oikein. Samoin peukalon reiän alapuolelta otetut silmukat kannattaa seuraavalla kerroksella neuloa kiertäen. Peukaloon neuloin lisäyksiä 14 silmukkaa ja alapuolelta otin kahdeksan silmukkaa, jotka sitten kavensin joka toisella kerroksella neljään. Siirsin sitten kahdelta muulta puikolta silmukan, joten joka puikolla oli kuusi silmukkaa. 
Nämä perusmallin lapaset tein vain 40 silmukalla Novitan lilasta Seiskaveikka Aaposta. Lapaset painavat 74 grammaa. Niistä tuli kuitenkin liian isot minun käteeni, joten ne matkaavat Missiokauppaan. 

Joululahjaksi sain puikottimen, joka on tullut sopivasti käyttöön, siis tarpeeseen. Kiitos.
Tänään on pakkaspäivä ja aurinko on paistanut. Yöllä oli sadellut pikkuisen lunta, joten maakin on vihdoin taas valkeana. Vielä ei kuitenkaan tarvitse tehdä lumitöitä.

2 kommenttia:

HelvetinPöllö kirjoitti...

Oletko sinä kokeillut intialaista peukaloa? Itse teen nykyään sillä mallilla peukalot aina. Mummu kyllä opetti tuon kiilamallin ja se on niin takaraivossa, että osaisin sen varmaan unissanikin, mutta jostain syystä siihen jää aina reikiä :( jotka sitten pitää jollain keinoilla häivyttää. Pitäisi mennä äidin oppiin :)
Tuo intialainen peukalo on helppo tehdä ja hyvän mallinen käteen. Ohje löytyy netistä ihan hakemalla "intialainen peukalo".

pappilanmummo kirjoitti...

Helvetinpöllö:Pitääpä opetella tuo peukalomalli.