Sivun näyttöjä yhteensä

2.1.2017

Olgat ohjeineen

Tämän vuoden ensimmäiset sukat valmistuivat tänään. Neuloin ne mustaharmaaraitaisesta Hot Socks London -langasta kolmosen puikoilla. Sukat painavat 50 grammaa. Kerään kyllä jäi vain 44 grammaa - miten lie sadan gramman kerä taas pienentynyt noin paljon - aika kuivaa taitaa olla meillä?

Olga-mallissa toistuu kuviossa vain kaksi kerrosta. 

Loin 64 silmukkaa, jotka jaoin neljälle puikolle, 16 silmukkaa kullekin. Neuloin kaksi kerrosta nurjaa ja aloitin kuvion. 
Ensimmäinen kerros: Kaksi takaa yhteen, viisi oikeaa, langankierto, kaksi oikein, langankierto, viisi oikein ja kaksi oikein yhteen. Joka puikolla sama. 
Toinen kerros: kaikki oikein. 
Tein kaksikymmentä kerrosta ja sitten neuloin vain yhteen kaksi silmukkaa puikon molemmissa päissä, mutta en tehnyt langankiertoja enää. Nyt puikoillaan oli 14 silmukkaa. Sitten neuloin resoria 16 kerrosta: kaksi oikein, kaksi nurin. Tein vahvistetun kantapään. Päällys resorilla kärkikavennuksiin asti. Pohjan pituus 20 senttiä ennen kärkikavennusta.

Löysäpipoisten Jyjyssä 2017 ovat valmistuneet:
1. Farkunsiniset perussukat lapselle. Aloitettu 25.12. Valmiit 28.12. Paino 60 grammaa.
2. Harmaankirjavat Olga-sukat. Aloitettu 29.12. Valmiit 2.1. Paino 50 grammaa.

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Onpa kauniit värit näissä sukissa! Minäkin juuri aloitin yhdet parit...

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Neulominen on rauhoittavaa.

famu kirjoitti...

Neulominen todella rauhoittaa ja siirtää ajatukset pois ikävistä asioista.Nykyisin sanotaan,että se on terapeuttista. Mene ja tiedä,mutta ainakin se tuntuu hyvältä.- Nuo Olga sukat ovat kyllä kauniit.Olen kovasti mieltynyt malliin. Monet ovat jo valmistuneet.- Hyvää ja onnellista alkanutta vuotta Pappilan väelle.Siunausta ja voimia kaikkeen tarvittavaan.