Sivun näyttöjä yhteensä

17.6.2017

Luonnonkukkapäivä ja lapsenlapsia ja juhlintaakin

 Luonnonkukkien päivää vietetään tänä vuonna tänään lauantaina 17.6.2017. Luonnonkukkien päivä juhlistaa 100-vuotiasta Suomea.
Lupiini - onko se edes luonnonkukka - mutta paljon sitä näkyy tieden varsilla edelleen. Sieltä sitä poimin mökille pari päivää sitten koristeeksi.
 Tämä on ainakin luonnonkukka: suopursu tuoksuu mökinkin rannassa. Suopursu tuoksuu voimakkaasti siinä olevien myrkyllisten haihtuvien yhdisteiden vuoksi. Sitä on käytetty tuholaisten torjuntaan ja myrkyllisyydestä huolimatta lääkkeenä monenlaiseen vaivaan. Suopursu on kanervakasveihin kuuluva, valkokukkainen ikivihreä varpukasvi.
Mies toi kimpun tervekukkia maljakkoon. Tervakukka eli mäkitervakko on saanut nimensä varren yläosaa peittävä punaruskeasta, tahmeasta aineesta. Tahma onkin mäkitervakon keino estää mesivarkaita, lähinnä muurahaisia kiipeämästä vartta pitkin ja tunkeutumasta kukkiin.
Alppiruusun kukat  ovat aukeamassa.
Mökillä eilen lastenlasten kanssa oli mukavaa. Saunomista, uimista, kalastusta (matoja katosi kalojen suihin, mutta yhtään kalaa ei saatu ylös ja lopulta siimakin tarttui rannan puihin).
Mustikkapiirakan leipomista, lettyujen paistoa, lepoa - monelaista puuhaa mahtui päivään. Samalla matkalla teimme kotiseutukierroksen.
 Tänään kävimme vaihteeksi tutustumassa vesiurkuihin. Vesiurut ovat valmistuneet Lahteen vuonna 1997. Ne ovat musikaalinen suihkulähde. Vesiurkunäytökset ovat Pikku-Veskulla kesäkuusta syyskuun loppuun päivittäin klo 13 ja 18.
Pikku-Veskun rannalla on mahdollista kuntoilla.
Lauantaina kävimme myös juhlimassa kultahääparia. Veimme heille kukkakimppuna omenapuun taimen.
Yksi lapsista oli tehnyt vanhemmilleen runon
Kaunis kesäpäivä oli juhlailo myös. Kokeilimme isäntäväen mukavia lepotuoleja.

1 kommentti:

Ulla kirjoitti...

Löysimpä tänne siun sivuille. On mukava kun teillä on lapsenlapsia ja suatta jakkoo elämee heijän kanssa. Miulla ei vielä oo lapsenlapsia, toivottavasti joskus. Suopursu on monipuolinen kasvi, mie oon värjänny villalankoja sillä ja suanu bronssin ruskiita värrii. Meillä tiällä on enempi puna-ailakkii. Alppiruusut vasta alottelloo.