Sivun näyttöjä yhteensä

3.6.2017

Orvokinpäivä on kerran vuodessa

Joka vuosi vietämme Orvokinpäivää. Oikeastaan kesämme alkaa siitä. Tänään sopivasti oli myös koulujen päättäjäisjuhlat. Tosin meillä ei ketään sellaista juhlittavaa ollut tänä vuonna.
Olimme mökillä kummilapsen ja hänen kavereidensa kanssa. Tuulinen ja viileäkin päivä, mutta aurinko paistoi. Mökillä oli monenlaista puuhaa. Veimme sinne jo edellisellä kerralla halkomakoneen.
Pojat innokkaasti halkoivat pöllit ja kuljettivat halkoja paikoilleen. Nopeasti nuo pöllipinot alenivat ja tulosta syntyi.
Meillä on ollut mökillä tuhannen litran vesisäiliö, jonka hana on vuotanut.  Mies löysi hanan päähän sopivan korkin ja vuoto lakkasi. Vaan annas olla, kun miehet alkoivat täyttää letkulla säiliötä, niin pehmeä maa petti (litroja oli valunut erinäinen määrä maahan ja oli sen pehmittänyt maan) ja koko rakennelma pumahti maahan. Siinäpä tuli sitten urakka tehdä säiliölle uusi tukeva jalusta. Ja onnistuihan tuo. Siinä rytäkässä vain tuo korkki, joma oli kotoa yllättäen löytynyt ja oli sopa sopiva, katosi jonnekin. Joten, säiliö vuotaa edelleen. Ensi kerralla sitten uusi yritys.
Pojat olivat innokkaasti kalassa. He kokeilivat onkimista ympäri järveä ja saivatkin yhden kohtalaisen kokoisen hauen. Mies löysi katiskasta hauen ja ison ahvenen - voitti.
Grillattiin makkaraa. Tosin samalla myös huomasimme, että grillimmekin alkaa olla entinen. Se on tainnut olla parikymmentä vuotta mökillä ja aika harvoin käytetty. Milloinkahan edellisen kerran sillä grillasimme - lienee vuosia sitten.
Paistoin ison annoksen lettuja, jopa yhtaikaa kahdella pannulla. Normaalisti tuollaisesta parin kolmen litran lettutaikinasta ei paljon jää jäljelle. Tänään letunsyöminen jäi vähäiseksi - taisi tulla vatsan kiintiö täyteen jo makkaroista sitä ennen.
Paluumatkalla illalla poikkesimme vielä katsomaan mehiläisiämme. Oli tärkeää auttaa kuningattaret koteloistaan pesään, jotta ne pääsevät munimaan.

Ei kommentteja: