Sivun näyttöjä yhteensä

4.7.2017

Heinäkuussa

Tänä vuonna kukkii tuoksulehtikaktus viidentoista kukan voimalla. Tosin nuo kukat ovat kahdessa eri yksilössä. Molemmat pitävät majaa verannallamme.  Illalla on avautunut ensimmäinen noista kukista.  Ja mikä mahtava tuoksu valloittaakin koko verannan! Kun aukaisin oven keittiöön, sitä kautta tuoksu leviää koko alakertaan. Tuoksulehtikaktus kukkii vain yhden yön ja levittää vain yöllä tuota tuoksuaan.


Tämän viikon MakroTex-haaste on HEINÄKUU.
 Ahomansikoita löytyy jo kourakaupalla.
Jos onkin viileää, voi neuloa lämpimikseen ja tarvitsija saa lämpimät sukat.

11 kommenttia:

marliska kirjoitti...

Ahomansikka, heinäkuun maku.

riitta k kirjoitti...

Onko tuo kaktus yönkuningatar? Aivan ihana.

pappilanmummo kirjoitti...

Riitta: Yönkuningattarella on sormenpaksuiset, 5-8 särmäiset versot. Pylväskaktus. Kapeista ja köynnöstävistä varsista kasvaa ilmajuuria. Kukka on kookas ja kaunis. Kukka on väriltään kermanvalkoinen (20-30 cm). Yönkuningatar kukkii vain öisin ja silloin kun se kukkii, se täyttää koko huoneen vaniljamaisella tuoksulla. Kukinta ajoittuu kesä-heinäkuun öihin. Kasvi tosin valmistautuu kukkimiseen monta vuotta. Kasvi vaatii kesällä runsaan kastelun. Lannoitetaan laimealla ravintoliuoksella. Sumutetaan usein. Kasvin olisi hyvä olla talvi viileässä, kastelu niukkaa.
Aika lailla samanlainen kuin tämä tuoksulehtikaktus.Valkokukkainen lehtikaktus muistuttaa yönkuningatarta, joka on pylväskaktus. Varret näyttävät pykäläreunaisilta lehdiltä. Joskus varsissa voi olla piikkejä. Nuput ovat teräväkärkiset ja kellanvalkoiset, verholehdet ruskean punaiset. Hyvin kaunis kukka on väriltään loistavan kermanvalkoinen ja tuoksuu voimakkaasti. Kukka on jonkin verran pienempi kuin yönkuningattarella. Kukkia puhkeaa vain vanhempiin versoihin.

Elisa Lpp kirjoitti...

Aika hauska kasvi, en olekaan ennen törmännyt tuohon!

Marika`s - Marjakuja blogi kirjoitti...

Onpas erikoinen kukka :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Oi, herkulliset mansikat!

Tellu Tom kirjoitti...

Ihania kuvia. Minä en ole vielä tämän kesän kotimaisia mansikoita ostanut -eilen oli kyllä siinä ja siinä, etten sortunut ostamaan Kalkkisen reissulta.

riitta k kirjoitti...

Kiitos kukkaselvityksestä. Tädilläni oli aikoinaan yönkuningatar, ja kerran olen nähnyt sen kukan.

Rita A kirjoitti...

Kutsuvan ihana kuva mansikoista. Meillä on luonnonmansikoita pihassa mutta ei vielä marjoja.

Ihmeellinen tuoksulehtikaktus ! Ihastuttava paikka kasville kun on valoa kahdesta ikkunasta 💚

Pauliina/PauMau kirjoitti...

Erikoinen kukka, tykkään!

Irja kirjoitti...

Luulin ensin että oli yönkuningatar, ei ehkä ollutkaan, kaunis on kukka ja kiva idea kuvata myös sisällä olevaa elämää heinäkuussa.