Sivun näyttöjä yhteensä

7.7.2017

Linnnunpoikasia

Lapsenlapset olivat käymässä. He  löysivät kotipihalla pari räkätinpoikasta. Ne olivat ensin aivan paikoillaan, (luulin jo lasten kutsuessa minut paikalle, että se oli kuollut.
Lapset kuitenkin selittivät, että aivan äsken tuo kyllä liikutti päätään ja avaisi nokkaansa), sitten se rääkyi ja alkoi hyppiä kauemmas tasajalkaa ja hieman leyhytteli siipiään. Toinen oli jo pujahtanut kasvillisuuden sekaan. Ilmeisesti ne eivät vielä osanneet lentää. Niinpä kohta pienet tytöt alkoivat myös matkia linnunpoikasta ja hyppivät tasajalkaa ja heiluttivat käsiään kuten tuo linnunpoikanen.

Olen ollut monena päivänä mökillä kitkemässä ja kastelemassa ja pihahommissa muutenkin, Poistin liikoja puidenalkuja, männyntaimia, kuusentaimia, koivunvesoja ja pihlajaa. Pihlaja onkin tosi innokas leviämään.

Mökillä tänä kesänä kasvimaan olen saanut laitettua toiseen paikkaan kuin aikaisemmin. Niinpä salaatit, mangoldit, porkkanat, punajuuret, sipulit ja herneet kuten tilli ja persiljakin ovat  päässeet hyvään kasvualkuun.
Mökin hedelmäpuissa ei ole mitään - ehkä pari päärynää tulossa, omenia ei lainkaan. Iso kirsikkapuu tuottaa jonkin verran (pienikin kukki hyvin, mutta pölyttäjiä ei siihen riittänyt tai tuuli vei kaiken pois) ja japaninruusukvitteneissä  on paljon hedelmien alkuja. Marjapensaissakin on vain vähän marjoja tulossa tänä kesänä. Ja mustikanraakileitakaan ei ole kuin vähäsen.

Olen myös neulonut päivittäin sukkia, minkä työjutuilta olen ehtinyt. Olen näet taas tänä kesänäkin kesäpappina.

Mukavaa on ollut mökillä myös leipoa. Tein pataleipää ja leivoin myös pellillisen jogurttista raparperipiirakkaa.
Ja parasta on voida olla järven rannalla ja nauttia vedestä, uimisesta, saunomisesta, soutelusta. Tälläkin hetkellä järvi on peilityyni. Äsken käväisin uimassa. Kuikatkin olivat jälleen järvellä ja huutelevat.

Ei kommentteja: