Sivun näyttöjä yhteensä

20.7.2017

Perhe vaelluksella

Lueskelin mielenkiinnolla muutamana iltana ennen nukahtamista perhevaelluksesta kertovan Janne ja Valeriina Silaksen uudemman kirjan UUSI PERHECAMINO, kävellen yli 600 kilometriä Portugalissa ja Espanjassa. (2017). Mieleni teki lukea se heti kokonaan, mutta aika ei riittänyt siihen, koska töissä ollessa ei voi käyttää koko yötä lukemiseen.
Itse olen vaeltanut osan tuosta heidän vaeltamastaan reitistä. Kuljin Portosta Santiago de Compostelaan keväällä 2016. Silakset kävelivät jo Lissabonista lähtien. Mielenkiinnolla seurasin, miten he lasten kanssa pärjäsivät tuon reissun kevätkesällä 2015. Lapsetkin olivat halunneet lähteä uudellen matkaan, koska perhe oli edellisenä vuonna kulkenut ranskalaisen reitin Pamplonasta lähtien Santiago de Compostelaan kesällä 2014.

Sitkeyttä tuo vaatii vaeltaminen lasten ja opaskoiran  kanssa (mies on sokea). Jannen jalatkin olivat rakoilla tai muuten huonossa kunnossa suurimman osan matkaa. Mutta he selvittivät tuon reissun. Onneksi suurin osa päivämatkoista ei ollut kovin pitkiä. Toki hankalaa oli monesti kuljettaa kärryä, jonka etuhaarukkakin hajosi. Lapset jaksoivat itse kävellä pitkiäkin matkoja, mutta usein heitä ei voinut päästää jaloittelemaan liikenteen sekaan.

Kirja osuu Helmet-lukuhaasteen  kohtiin
4. Kirja lisää hyvinvointiasi
5. Kirjassa liikutaan luonnossa
6. Kirjassa on monta kertojaa
10. Kirjan kansi on milelestäsi kaunis
13. Kirja "kertoo sinusta"
15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen
20. Kirjassa on vammainen tai vakavasti sairas henkilö
22. Kuvitettu kirja
25. Kirja, josa kukaan ei kuole
28. Kirjas kirjailijalta, jolta olet aiemmin lukenut vain yhden kirjan
35. Kirjan nimessä on erisnimi
41. Kirjan kannessa on eläin
43. Kirja, jonka lukemista olet suunnitellut pidempään
47. Kirja täyttää khden haastekohdan kriteerit
49. Vuoden 2017 uutuuskirja

Ei kommentteja: