Sivun näyttöjä yhteensä

1.6.2012

Nokkos-kurpitsasämpylät

Päivä alkoi ammattiin valmistuvien kevätjuhlalla.  Olin seurakunnan puolesta tuomassa heille tervehdystä. Valmistuvat saivat todistuksensa lisäksi ruusun. Moni oli pukeutunut juhlan mukaisesti, muutama viis veisasi juhlasta, mutta haki sentään päästötodistuksensa. Juhla päättyi yhdessä laulettuun suvivirteen! Juhlan jälkeen valmistuvat ja vieraat kahvittelivat yhdessä. Kun kävelin autolleni, niin jo nurkan takana oli poikarinki, jossa pullot kiersivät - "juhlittiin" valmistumista, mutta miksi nurman takana piilossa?!
Aamupäivällä leivoin kurpitsa-nokkossämpylöitä. Otin pakkasesta kurpitsaraastetta sulamaan jo aikaisemmin puolisen litraa, lisäsin 1 tl suolaa, 1 rkl hunajaa, 2 dl kaurahiutaleita, 0,5 dl öljyä, 1 pussi kuivahiivaa, kunnon ropaus kuivattua nokkosta, vehnäjauhoja ja lämmintä vettä niin paljon, että tuli sopiva taikina - tuon kaiken sekoitin vain lusikalla. Nostatin taikinan ja pyöritin sämpylöiksi, nostatin ne ja paistoin 225 asteessa 12 minuuttia.
 
 Iltapäivällä olikin iltarippikoululaisten konfirmaatioharjoitukset kirkossa. Yhtä vaille kaikki olivat paikalla. Tämä ryhmä on ollut mukava ja harjoituksetkin menivät sen vuoksi hyvin, samoin albojen sovittamiset.
 Illansuussa vierailin kurkistamassa pieniä ja heidän vanhempiaan. Pihallaan on monta mukavaa leikkipaikkaa ja mielikuvitus tekee niitä lisää. Keinuminen on aina hauskaa, etenkin, kun saa jonkun vauhdinantajaksi.
Sain pienten äidiltä saksankirvelintaimen, jonka kotiinpäästyäni kävin pian istuttamassa maustemaahan. Saksankirveli on makea aniksenmakuinen monivuotinen yrtti. Se on vanha lääke- ja maustekasvi. Saksankirveli kasvaa lähes metrin korkuiseksi ja kukkii suurin sarjakukinnoin. Sen siemenet maistuvat anikselta. Sitä voi kasvattaa koriste- ja hyötykasvina vaikkapa parvekkeella.
Meidän parvekkeellamme ei kyllä ole saksankirveliä eikä muitakaan yrttejä, vaan huonekasveja, jotka on sinne tuotu nyt kesäksi ulkoilemaan.

1 kommentti:

Kiirepakolainen kirjoitti...

Sämpyläsi ovat varmasti herkullisia.. nam. Ja saksankirveli kuulostaa mielenkiintoiselta, tuoksuukin varmaan.