Sivun näyttöjä yhteensä

6.12.2012

Juhlintaakin vierailukierroksella

Pitkästä aikaa tein pitkän ajelun. Lähdin jo tiistaina ensiksi kummityttöni ja hänen perheensä luo. Oli mukavaa jutella pitkästä aikaa ja touhuta pienten lastenkin kanssa. Matka jatkui toisen kummilapsen luo. Hänellä oli ollut konfirmaatio, jonne en ollut päässyt työesteiden vuoksi ja niin nyt vihdoin vierailin hänen kotonaan.
Sain samalla kuulla hänen soittoaan.
 
Lapsenlapsien luo jatkoin matkaa. Matkan nuorin lapsenlapsi oli tehnyt siilin ja siilille pesän päiväkodissaan. Tämä neitonen esitteli Zhu Zhu -hamstereitaankin. En ollut tiennyt, että niissä on tyttöhamstereita ja poikahamstereita - ainakin väritys on erilainen. Jokaisella erilaisella hamsterilla on jopa oma persoonansa ja äänensä.
Toisilla lapsenlapsilla oli oikea hiiri hoidokkinaan.
 
Vierailin seuraavana päivänä myös muutamien ystävien luona. Yksi ystävistä oli sairaalassa ja siellä piti niin hoitohenkilökunnan kuin  vierailijoiden pukeutua eristysvaatteisiin: suusuojus, käsineet ja kertakäyttötakki. Käytön jälkeen nuo heitettiin roskikseen. Yhdellä sairalahuoneessa olijalla epäiltiin sairaalabakteeria ja siksi kaikki muutkin tuon huoneen asukit joutuivat myös eristykseen siksi, kunnes selviää, oliko epäily aiheeton vai aiheellinen. Jos se on aiheellinen, niin eristys jatkuu kaikilla edelleen, kunnes uudet näytteet kertovat puhtaan tuloksen.
Illalla oli sitten matkan perimmäinen tarkoitus: olla kuuntelemassa Puolalan musiikkiluokkien joulukonserttia, jossa lapsenlapset lauloivat kuorossa. Kuoroja johtivat Aila Arola ja Riitta Hietanen. Kuoron ohjelmistoon kuului niin perinteisiä joululauluja kuin uudempiakin. Kaikissa joululauluissa kerrottiin joulun perimmäisestä sanomasta: Jeesuksesta.
 
"Piparin tuoksua, tonttujen juoksua, siinäkö joulu on?
Kiirettä, huisketta, salaisuuskuisketta, siinäkö joulu on?
Joulu saapuu jokaiselle, lapselle ja aikuiselle.
Sydämiimme joulun lahja seimen luona annetaan.


  Tähti ja kuusi, lyhtykin uusi, siinäkö joulu on?
Lapsenko juhlaa, paljon kun tuhlaa, siinäkö joulu on?
Joulu saapuu jokaiselle, lapselle ja aikuiselle.
Sydämiimme joulun lahja seimen luona annetaan."
(Jukka Salminen: Joulun lahja)
 
 Turun tuomiokirkon kuusi.
Lunta sateli illansuussa ja vielä, kun illalla lähdin ajelemaan kotia kohti.

1 kommentti:

kosotäti kirjoitti...

Siulla on ollut mukavia ja koskettavia vierailuita.
Eräs tuttavani kuuli kerran keskustelun jossa todettiin" pitää niitten uskovaisten jo jouluunkin se Jeesus sekoittaa"