Sivun näyttöjä yhteensä

21.12.2012

Munattomia ja laktoosittomia joulupullia


Tänään tuoksuu sahrami. Leivoin perinteisiä joulupulliani. 50 g hiivaa, 200 g laktoositonta margariinia, 1tl suolaa,  5 dl punaista laktoositonta maitoa, ½ grammaa sahramia, 1 dl sokeria ja noin 13 dl vehnäjauhoja. Lämmitin maidon ja margariinin mikrossa, lisäsin suolan ja sokerin ja hiivan, sahramin ja puolet jauhoista ja vatkasin vispilällä, sitten loput jauhot ja käsin alustin taikinan. Tein Lucia-pullien tapaisia pullia, jotka voitelin kananmunalla ja ripottelin päälle unikonsiemeniä ja seesaminsiemeniä. Paistoin nousseet pullat  250 asteessa noin 7-8 minuuttia. Tuosta taikinasta tuli 50 pullaa. Muutaman pullaan pullaan en laittanut siemeniä, koska mies sanoo niitä vain roskiksi...
Leivoin myös tähtipullia: tähtipullataikina oli tavallinen peruspullataikina, jossa oli paljon kardemummaa eikä kanamunaa. Tein siitä pyöreitä pullia, joissa on päällä kananmunattomasta murotaikinasta tähti.

Innostuin leipomaan taas myös omenapain, kun edellinen teki hyvin kauppansa.

Eilen illalla keitin perunat, kuorin ne, survoin, lisäsin jauhoja, sekoitin ja laitoin imeltymään yöksi uunin päälle. Tänä aamuna lisäsin suolaa, hieman muskottia, ja maitoa niin paljon että tuli löysä seos. Laitoin aineksen neljään alumiinivuokaan eli pellillisen vuokia ja isoon lasikulhoon muutamaksi tunniksi uuniin paistumaan 150 asteeseen. Jouluradiossa ovat soineet pitkin päivää joululaulut.

Lunta on paljon nyt tähän aikaan vuodesta. Kuusiaitammekin on aivan lumen peitossa.
90 päivää ja sitten on kevätpäivän tasaus!  Tänään olikin aurinkoinen päivä ja olisi voinut lähteä vaikka hiihtämään, mutta touhusin vain pääasiassa sisällä.Mies sentään onneksi lähti hiihtämään, vaikka nanosukset eivät olekaan parhaat tälle pakkaskelille.

Ei kommentteja: