Sivun näyttöjä yhteensä

14.12.2012

Numerokuvat #016: Sydämeeni joulun teen

Viikon numero on 26:
 
Kauneimpia joululauluja lauletaan kaikkialla seurakunnissa Suomessa kolmantena adventtina eli ensi sunnuntaina. Laulu numero 26 on Sydämeeni joulun teen.
Kirkon kulttuuripalkinto 2012 on myönnetty Kauneimmat joululaulut -tapahtumalle. Suomen Lähetysseuran vuonna 1973 käynnistämä tapahtuma on 40 vuodessa kasvanut koko kansaa joulun alla kirkkoihin kokoavaksi suomalaiseksi laululiikkeeksi. Perinne on levinnyt myös ulkosuomalaisten keskuuteen, tapahtumia järjestetäänkin kymmenissä maissa.

7 kommenttia:

unelmikko kirjoitti...

Nyt tuli tuttu vihko ja laulu, jota tänäänkin laulettiin kirkkokuoron kanssa vanhuksille. Kyllä noissa vanhoissa joululauluissa on se kumma taika, joka tuoi joulun ihan toisella tapaa liki kuin nämä uudet.

TeeTee kirjoitti...

Kylläpä on sopiva haastekuva tähän vuodenaikaan! Vaikka niin on minunkin tavallaan... sitä kuluu, vaikkei paljon mitään hankkisikaan.
Kaunis tämä joululaulu, kuten moni muukin. Tykkään ehkä kaikkein eniten Vesa-Matti Loirin laulamana Varpunen jouluaamuna laulusta.

Jaana kirjoitti...

Ja minä taas inhoan tätä laulua, varsinkin V-M. Loirin laulamana! Hauskaa miten eri lailla me koemme laulut ja kuinka monenlaisia tuntemuksia ne herättävät.

Omia jouluisia lempilaulujani tällä hetkellä taitaa olla Mökit nukkuu lumiset sekä Rauhaa, vain rauhaa.

Mukavia joulunaluspäiviä!

Sanna kirjoitti...

Ajan hermolla oleva haastevastaus! Joululaulut on semmosia, että ne jakaa vahvasti mielipiteitä. Mulle kelpaa vain ne vanhat tutut ja perinteisesti esitettynä. Tykkään kovasti brittiläisestä tyylistä ja niiden joululauluista, sen olen huomannut viime vuosina. Kuten blogistanikin näkee, yritin kuunnella Jouluradiota, ja tulin vain pahalle päälle...

kosotäti kirjoitti...

Löysin kirjakaupasta kirjan, johon on koottu kaikki kauniimmat joululaulut nuotteineen samoihin kansiin, perheen musikantit saa sen lahjaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis laulu, yksi lempijoululauluistani. Jää mieleen soimaan...

Pulmu kirjoitti...

Muistelin juuri että aikoinaan koulussa laulettiin joulun alla joululauluharjoituksissa koko koulun voimin. Sitä on vähän ikävä.