Sivun näyttöjä yhteensä

8.12.2013

Sibeliuksen syntymäpäivä

Sibeliuksen päivää ja samalla suomalaisen musiikin päivää on tänään vietetty Sibeliuksen syntymäpäivänä 8. joulukuuta.  Suomen kansallissäveltäjä Johan Christian Julius "Jean" Sibelius syntyi vuonna 1865.

Säveltäjämestarin syntymäpäivän kunniaksi järjestetyssä konsertissa soitti Amici Musici -kvintetti. Kansainvälisen Amici Musici ry:n perustivat ammattimuusikot ja musiikin ystävät Helsingissä vuonna 2001. Tavoitteena on tarjota suomalaisille ja ulkomaalaisille muusikoille mahdollisuus esiintyä sekä korkeatasoisen orkesterin jäseninä että solisteina. Amici Musicin soittajisto laajenee tarvittaessa kvartetista sinfoniaorkesteriin. Taiteellisena johtajana ja kapellimestarina toimii Luis Ramirez.
Tänään kvintetti soitti Mozartin Klarinettikvinteton  A-duuri sekä Sibeliuksen sävellykset Andante Festivo, Romanssi C-duuri, Impromptu sekä Valse Triste.
Eilen teimme ja paistoimme lusikkaleipiä, jotka tänään  täytimme. Lusikkaleipätaikina oli tavallinen kaksinkertaisena. jotta saimme yli sata pikkuleipää. Osan leivistä täytimme karhunvatukkahyytelöllä, osan tyrnihyytelöllä. Lusikkaleipien valmistus on joulunalusperinteemme.

Tein eilisiltana myös palsternakkalaatikkoa - sitäkin joulua varten. Perheen mielestä se on parempaa kuin imelletty perunalaatikko (mikä taas on minusta tärkeä perinteinen joululaatikko...) Keitin aivan täyden painekattilallisen palsternakkoja, jotka kuorin kuumina ja soseutin. Lisäsin seokseen kaksi desiä laktoositonta ruokakermaa, desin korppujauhoja, desin hunajaa, pari teelusikallista suolaa, vajaan teelusikallisen  valkopippuria, inkivääriä ja muskottipähkinää sekä niin paljon laktoositonta maitoa (yli litran) että seoksesta tuli vellimäistä. Tästä annoksesta tuli kuusi 3/4 litran vuoallista.
Naapurin lapset ovat jo laskeneet innokkaasti mäkeä kelkalla. 
Meillä sukset ja monot odottavat jo valmiina, milloin lähdemme hiihtämään. Lähilatuja ei vielä kuitenkaan ole valmiina. Niinpä tänään messun jälkeen kävimme sauvakävelylenkillä. Olikin sopiva ilma kävellä. Raikasta, vain muutama aste pakkasta ja ei tuullut paljoakaan.

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Enpä ole koskaan kuullut palsternakkalaatikosta. Blogistasi oppii paljon uusia asioita!