Sivun näyttöjä yhteensä

4.1.2014

Sähköpolkupyörä

Nyt viikonloppuna olemme viettäneet parit syntymäpäivät. Olimme pääkaupunkiseudulla juhlimassa  lapsenlapsia.  Jo eilen matkustimme nuorimman lapsen luo yökylään ja nauttimaan pienten touhuista.
Lego-duploihin oli tullut monenlaista uutta taas edellisen vierailun jälkeen, mm. monia eläinhahmoja. Duplot kiinnostavat monen ikäisiä lapsia, muitakin kuin pientä syntymäpäiväsankaria.
Saimme kokeilla perheen sähköavusteista polkupyörää. Sillä oli mukava ajella. Kärryssä on tilaa kauppaostoksille. Niin ja tietysti siinä kulkevat myös lapset mukana. Kylläpä tekee mieli hankkia tuollainen mäkiseen maastoomme. Ehkä  polkupyörä ei ole kuitenkaan paras mahdollisen kulkuneuvo talvella lumien tultua. Tällaisella ilmalla se vielä menettelee hyvin, jos vain käsissä on lämpimät käsineet.

Ajoneuvolain mukaan sähkövoima ei saa kuljettaa pyörää yksin, vaan elektroniikka voi vain täydentää kuljettajan lihastyötä, ja sitäkin se saa tehdä korkeintaan 250 watin teholla. Lisäksi lakipykälän mukaan moottorin täytyy myös kytkeytyä pois toiminnasta 25 kilometrin tuntinopeudessa. Sähköavusteista pyörää koskevat myös samat säännökset kuin polkupyörääkin.
Nukkeja lapsenlapsilla on paljon. Tässä ne ovat ryhmäkuvassa. Kerhossa otettuja ryhmäkuvia ja yksittäiskuvia tarkastelimme ja niin lapset innostuivat kokoamaan myös tällaisia ryhmäkuvia nukeistaan ja kuvailemaan niitä iPadilla.
 
 Pihassa heillä kasvoi myös uutta nokkosta tähän aikaan vuodesta - tammikuussa. Jos tuo kasvusto ei olisi ollut aivan tien vieressä, olisi siitä saanut tuoretta terveeellistä ruokaa.
Toisilla synttäreillä saimme seurata tarkasti muutamaa tutkivaa koetta. Tyttönen oli saanut lahjaksi kirjan, jossa oli ohjeet 101 erilaista koetta varten ja välineitä niiden harjoitusten tekemiseen.

Olisi tänään ollut kolmannetkin syntymäpäivät, mutta itse päivänsankari olikin matkoilla. Sen sijaan käväisin pikapikaa tervehtimässä hänen serkkuaan perheineen kuvien merkeissä.

3 kommenttia:

Aila Sipola kirjoitti...

Kyllähän minäkin taas tänään kirkkoon pyöräillessämme (viime tingassa ja kovalla kiireellä...) puuskutin ja laskeskelin, kuinka monta vastamaata vielä on jäljellä. Mutta kyllä me aiomme vielä tyytyä täysin omaan lihasvoimaan. Minun kun ei ainakaan tule muuten kuntoiltua kuin hyötyliikkumalla. Niin pyörä onkin käytössä ympäri vuoden, talveksi siihen vain vaihdetaan nastallinen ja napadynamollinen eturatas.

pappilanmummo kirjoitti...

Aila: Hyötyliikunta on parasta liikuntaa, koska sitä liikkuu joka tapauksessa silloin!

Anneli kirjoitti...

Tuollainen pyörä olisi kyllä kiva. Kun on ylämäkiä, niin pääsisi helpommalla ylös.
Hyvää loppiaista ♥