Sivun näyttöjä yhteensä

22.2.2014

Finlandia-hiihto

Finlandia-hiihto on Suomessa vuosittain hiihdettävä pitkän matkan maastohiihtokilpailu. Aluksi hiihdettiin Hämeenlinnasta Lammin kautta Lahteen. Hiihto järjestetään tänä vuonna Lahdessa ja Hollolassa 22.-23.2.2014. Perinteisen tyylin matkat hiihdettiin lauantaina 22.2. Matkoja jouduttiin lyhentämään lumitilanteen takia: 32 kilometriä ja 20 kilometriä.
 Lahti-hallissa oli varusteiden säilytys. Jokainen sai ison muovipussin, jossa oli hiihtäjän numero. Pussiin voi jättää säilytettävät tavarat kuten vaihtovaatteet.
Jotta auton voi saada jonnekin lähistölle parkkiin, piti tulla aamulla aikaisin odottelemaan oman ryhmän lähtöä. Odotellessa voi vaikka neuloa!
 Iloista porukkaa vielä lähdössä.
 Aivan pian annetaan lähtölaukaus tälle ryhmälle.
Olipa keli! Ladut olivat vähälumiset ja jäiset. Onneksi viime yönä sentään satoi räntälunta pehmikkeeksi. Silti 41. Finlandia-hiihdon ensimmäinen päivä vietiin läpi haastavissa olosuhteissa. Suksien voitelukaan ei oikein osunut meillä kohdalleen, mutta maaliin pääsimme sentään ja saimme mitalit.

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Onnea sitkeästä suorituksesta perin kummallisessa lumitilanteessa!

Anneli kirjoitti...

Tuo neulomiskuva hiihtovarusteissa on hauska .D

Maija kirjoitti...

Aika reippaana sitä on oltu, ja keli oli varmaan todella haastava! Olen joskus suksinut sen 75 kilometrin matkan (olin silloin kai 20-vuotias) ja se oli kyllä ensimmäisten 30 kilometrin jälkeen silkkaa kidutusta. Silti sinne piti lähteä vielä uudestaankin. Mukavaa viikkoa!