Sivun näyttöjä yhteensä

5.6.2014

Ahvenia ja kiiskiäkinAhti soi tällä kerralla antejaan - ämpärillinen kalaa, niin ahvenia kuin kiiskiäkin.  Olipa ensin aikamoinen työ irroittaa ne verkosta (kummityttöä kaivattiin apuun!). Aikaa siihen meni ja sitten vielä perkaaminen... kyllä miehellä on aikamoinen homma niiden kanssa. Minä en perkaa kalaa, en pysty tappamaan sitä, ei vain luonnistu.

Nyt olen neulonut tänään yhden sukan. Se on eilinen eli neljäs aloitus KYH2014-haasteessa. Neulon keltaisesta Seitsemän veljes -langasta Kerttu-mallin sukat.

Kävin juuri uimassa ja istuskelen kirjoittamassa tätä laiturilla jalka ylhäällä. Kuljen vielä kyynärsauvoilla mökillä. Epätasainen maasto on hieman hankalaa, mutta olen vielä selvinnyt. Soutaminenkin on onnistunut.


Aivan hieno kesäinen lämmin Toivon nimipäivän ilta oli saanut järven mökkiläiset melkein kaikki mökeilleen eilen. Parasta kesää nyt tuntuu olevankin. Veden lämpötila täällä oli tänään 17 astetta.

Leivoin raparperipiirakan, koska raparperipuskassa raparperin varret olivat alkaneet irtoilla - olivat komeita ja isoja. Piirakkaan tein kauraryynipohjan ja päälle muruseoksen. Samalla kun kiehautin raparperit piirakkaan, keitin lopusta seoksesta myös raparperikiisselin.

Keväällä olivat viinimarjat ja karviaiset kukkineet täälläkin hyvin, mutta marjoja niihin ei tule montaakaan - täällä mökillä ei ole ollut siihen aikaan tarpeeksi pölyttäjiä. Edes hyttysiä ei ole ollut paljoa liikkeellä vielä. Vajassa ja verannan katon sisässä on kuitenin ampiaispesien alut. Tuhoamisvietti taitaa päästä valloilleen!

Puolukat näyttävät kukkivan runsaasti.
 Akileijat mökin pihassa aloittelevat kukkimista.

3 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Minä kävin metsässä katsomassa mustikan kukintaa ja heikolta näytti. Oli todella jännittävä seurata patikointiasi Espanjassa. Miten se on vaikuttanut?

Jaana kirjoitti...

Hienoa, että olet ehtinyt viettää aikaa mökillä! Mahtava mutta työläs kalansaalis.

Meillä yrittää myös ampiainen tehdä pesää, tällä kertaa ulkohuussiin. Olen sen jo kerran harjan varrella napauttanut alas, mutta taas otus oli rakennuspuuhissa tänään. Se on kyllä tuhoon tuomittu pesäpaikka!

Mukavia kesäpäiviä!

pappilanmummo kirjoitti...

Tuulento: Tällä hetkellä vasen jalka, päkiä ja varpaat edelleen turvoksissa ja jotain pielessä - kuukausi sitten alkoi, vaikka luulin muuksi... Patikointi, vaan sitten henkinen, hengellinen, laitan jutun.