Sivun näyttöjä yhteensä

21.6.2014

Juhannuksen juhlintaa

Meidän juhannukseemme kuuluu aina seurakunnan juhannuskokko. Seurakuntamme viettää seurakunnan rantasaunalla juhannusta. Siellä saavat kaikki halukkaat seurakuntalaiset käydä juhannusaattona saunomassa. On myös ohjelmaa. Tänä vuonna sisällä, koska sadetta ripsautteli jonkin verran ja oli viileähkö sää. Tarjolla on myös pullia, kahvia ja makkaraa lähetystyön hyväksi. 
 Vuosittain on mies hoitanut makkaranpaiston ja usein olen ollut mukana  kahvittamassa ja myymässä arpoja lähetystyölle.
 Tänä vuonna lähetysarpajaisten pääpalkinnon, ns. hedelmäkorin,  voitti tällainen pieni mies.
 Seurakuntanuoria oli omalla nuotiollaan viettämässä iltaa.

 Viileässä ja hieman sateisessa säässä kokko kuitenkin syttyi hieman avustettuna
ja lopulta paloi komeasti.
Kun seurakunnan juhannusjuhla on ohi, olemme lähteneet mökille nauttimaan järvestä ja kummitytön hyvästä seurastsa. Niin tänä vuonnakin.

Tänään juhannuspäivänä on saunottu urakalla. Sauna alkoi lämmitä puolenpäivän aikoihin ja edelleen on saunontaa onkimisen ohella. Toki on satanut moneen otteeseen jopa rakeita, kuten kansanlaulumessun saarnassakin pappi kertoi juhannussäästä. Toiset juhannuksenviettäjät ovat alkaneet häipyä mökeiltään - taidamme olla lähes ainoita enää tämän järven rannoilla. On rauhallista. Kaminassa tuli  antaa suloista lämpöä ja toisaalla lämpimään saunaan voi kylmään järviveteen pulahtelun jälkeen lähteä lämmittelemään.

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Meidänkin srk:ssa oli ennen aattona juhannusjuhla, mutta enää ei ole ollut moneen vuoteen. Kai väkimäärä väheni ja vapaaehtoisiakin oli vaikea saada paikalle järjestelyvastuisiin. Kesämökkipaikkakunnan srk järjestää leirikeskuksessa edelleen juhannusaaton viettoa ja se on mukavaa niille, joilla ei ole omaa mökkiä tai muuten mahdollisuutta järven rannalle. Minäkin voisin osallistua joskus, jos tämä oman mökin "juhannusjuhla" alkaa kyllästyttää...