Sivun näyttöjä yhteensä

20.6.2014

Juhannusta juhlimaan

Juhla ja juhannus. Tänään aurinko paistaa, mutta kun menen ulos, onkin aika viileää. Tuulee. Kylänraitilla alkaa olla aika hiljaista. Monet ovat mökeillä tai matkoilla.

Joskus on aika vaikeaa löytää kuvia itsestään. Siis paperisia valokuvia. Saatikka sitten yhteiskuvaa meistä molemmista. Olisi kai hyvä teettää edes muutaman vuoden välein sellaisia.

Eilisen juhlapäivän kunniaksi leivoin kotona pizzaa pellillisen. Juhliminen jäi tänä vuonna aika vähiin, koska iltapäivällä lähdimme mökille.. Piti siivota juhannusta varten, mutta eipähän tällä koivella paljon hommia tehty.

Mökkimatkalla kävimme katsastamassa pari mehiläispesää ja juttelemassa tulevista juhannusjuhlista.

Heinänniittoa pesien lähellä.
Monet kasvit vielä kukkivat: juhannusruusutkin mökillä, vaikka kotona ne alkavat olla jo ohi.
Tuoksuvatukka eli koristevattu
Päivänlilja, rohtoraunioyrtti, päivänkakkara, akileija, vanamo, lupiini, koristevattu ainakin ovat kukassa mökin pihasssa.

Kummityttökin tuli juhannusta viettämään, kuten  aina. Mukavaa.
Onkimalla sai ahvenia - sitä hommaa sade ei haitannut. Ja ei sade haittaa saunomistakaan.
Mökillä on tänä vuonna kasvanut raparperikin hyvin, joten sitä piti hyödyntää. Kun satoi, niin leivoin jälleen samanlaisen raparperipiirakan kuin muutama aika sitten. Piirakan pohjaan ja täytteeseen tuli laktoositonta jogurttia eikä kananmunaa siihen tarvinnut laittaa lainkaan. Tein myös raparperikiisselin, jonka makeutin ainoastaan hunajalla.

Iloista juhannusta!

2 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Hyvää juhannusta! Teillä näyttää olevan jo peitettyä hunajaa.

pappilanmummo kirjoitti...

Tuulento: Pikkuisen jo löytyy.