Sivun näyttöjä yhteensä

13.6.2014

Karhunvattuja ja bataattia

Karhunvatut kukkivat tänä vuonna todella runsaasti. Koko kasvusto on kukkia täynnä. Syksyllä lyhensimme reilusti niiden varsia, joten nyt ne ovat sopivasti haaroittuneita. 
Mökille veimme pienen karhunvatun taimen vuosi pari sitten ja sielläkin kasvi on kukkimassa.Keväällä hankkimamme bataatti on vihdoin alkanut kasvaa vauhdilla. Ostimme  kaksi bataattia ja jaoimme ne kahtia. Yläpuolet ovat alkaneet kasvaa vartta nopeammin kuin alapuolet, mutta ainakin kolmeen purkkiin on tulossa varsia. Olemme pitäneet isot kukkapurkit sisällä verannalla, joten kasvusto saa lämpöä reilusti.
Bataatti on kotoisin Perusta, Etelä-Amerikasta kuten perunakin, mutta ne eivät ole sukua toisilleen. Päivänsini ja elämänlanka eli kierto ovat sukua bataatille.  Puutarhanetin mukaan bataattikin on  monivuotinen köynnös, mutta kylmänarkuutensa takia sitä kasvatetaan usein yksivuotisena. Bataatti viihtyy parhaiten noin 24 asteen keskilämpötilassa, eikä kestä ollenkaan alle 10 asteen lämpötiloja. Bataatti kukkii suurin lilanvärisin kukin. Niitä odottelemme.

4 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Aiotko kasvattaa bataatin syötäväksi vai koristeeksi?

pappilanmummo kirjoitti...

Tuulento: Mielenkiinnosta ja kokeilunhalusta kasvatamme, ehkei tule syötävää, mutta toivottavasti kukkia.

annekatariina kirjoitti...

Miä oli rohkea ja istutin versonneen bataatin ulos. Nyt vasta tuosta kirjoituksestasi sain tietää ettei siedäkään viileitä ilmoja. Saas nähdä miten bataattikasvustojen käy.

Jaana kirjoitti...

Minäkin kuvasin tänään karhunvadelmaa!