Sivun näyttöjä yhteensä

24.6.2014

Koti purettu ja suku hävinnyt

 Mies purki leikkimökin, ja näki sitten sen alla aikamoisen joukon hiirten luurankoja ja jäännöksiä. Tänään yksi hiiri kuljeskeli sitten mökin raunioilla. Tosin uusi mökki on tulossa vanhan tilalle. Mies jo näytti minulle tuon uuden rakennuksen piirustukset. Nykyään ei niitä tehdä enää klubiaskin kanteen, vaan tämä oli hienosti ruutupaperilla.

Kotikunnailla. Moni meistä 40-luvulla syntyneistä on muuttanut pois kotiseudultaan ja on asunut kymmeniä vuosia muualla. Käynti synnyinsijoilla on aina kuitenkin muistorikasta. On ilo tavata ihmisiä, joiden kanssa on käynyt samaa koulua ja tavannut kylillä muissa riennoissa. Tänään minulla oli mahdollisuus tavata paria entistä koulutoveria.  Tosin nämä tapaamiset liittyivät työasioihin. Olin näet parissa siunauskeskustelussa tänäänkin entisellä kotiseudulla. 
Sadepäivän iloja työmatkan varrelta kuvattuna.

Tänään on oikea (?) juhannus. Alunperinhan sitä vietettiin kesäpäivän seisauksen aikaan.  Katolinen kirkko  siirsi juhlapäivän 400-luvun alkupuolella kesäkuun 24 päivään ja nimesi sen puoli vuotta ennen joulua syntyneen Johannes Kastajan mukaan. Muun muassa Virossa vietetään tänään 24.6. edelleen juhannusta, vaikka meillä sitä juhlitaan kesäkuun 20. ja 26. päivien välisenä lauantaina työmarkkinoiden takia.  Tämä päivä on kuitenkin kaikkien Jussien ja Jukkien ja Juhanien  nimipäivä.

3 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Vaikka juhannuksen ajan muuttamisesta on niin kauan, vieläkin ajattelen oikean juhannuksen olevan nyt.

annekatariina kirjoitti...

Vanhoilla kotikonnuilla on hauska käydä. Tuntuu että mitä vanhemmaksi tulee sen mukavampia muistoja on lapsuuden ja nuoruuden maisemista. Maalla oli mukavaa.

Jaana kirjoitti...

Minä ensin luulin, että sinun lapsuudenkotisi oli kuvassa purettu! Hih! Taisi viitata nelijalkaisiin vipeltäjiin tuo otsikko...