Sivun näyttöjä yhteensä

22.6.2014

Yllätysjuhlat juhannuksena

 Juhannuksena juhlittiin. Monet ovat lakanneet järjestämästä juhannuksena juhlia, koska ajattelevat, että ihmiset haluavat olla silloin mökeillään eivätkä välitä lähteä muualle juhlimaan. Nyt olivat lapset järjestäneet äidilleen juhlan salaa. Lapset olivat kutsuneet sukua viitisenkymmentä henkeä juhlimaan äitinsä 70-vuotispäiviä. Niin pappikin pääsi juhlimaan saman aikaan muun juhlaväen kanssa.

Juhlat vietettiin työkonehallissa. Työkoneet oli sieltä kuljettu ulos etukäteen sillä syyllä, että halli siivotaan. Äiti oli ollut tyytyväinen, kun lapsenlapsi ja lapsi olivat varastoja siivonneet. Vähän hän oli ihmetellyt, kun ihan pölynimurilla oli paikka siivottu. Tänä aamuna puoli kuudelta oli juhlittava herännyt kolinaan, kun lapset olivat tulleet laittamaan paikkoja juhlakuntoon. Äiti oli näet arvellut pihaan tulleen varkaita ja lähti selvittämään tilannetta ja niin oli paljastunut juhla. Jonkun aikaa hän oli silmitellyt ja ihmetellyt ja sitten hyväksynyt asian, vaikka ei ollutkaan halunnut järjestää juhlia. Onneksi oikea juhlapäivä ei sentään osunut juhannukseksi, joten salaisuus oli säilynyt.

Lapset olivat perheineen porukalla tehneet tarjottavat, maukkaat lohikeitot ja leivonnaiset juhlaväelle. He olivat koristeleet hallin ja koonneet sinne pöydät ja kaikille istuimet ja paljon huopiakin lämmikkeiksi. Tosin etukäteen juhliintulijat olivat myös saaneet ohjeen pukeutua lämpimästi.
 Juhlan vanhimmat vieraat tulivat myös juhlien vanhimmalla autolla, vuoden 1928 Chevroretilla.


Tälläkin menopelillä oli juhliin tultu.
Vanha puimakone oli saanut väistyä pihalle juhlien ajaksi.
Ja koko juhlaväki kuvattiin yhteiskuvaan pihalla. Kuvaajalla oli kiire juosta mukaan kuvaan kymmenen sekunnin sisällä...
 Juhlissa pyöri myös valokuvakooste juhlittavasta ja läheisistä. Koristeiksi oli haettu  koivuja ja monenlaisia muita kasveja luonnosta.
 
Tarjottavaa oli sen seitsemää sorttia kahvin kera.

Myös valokuvatorstain haaste tämäkin.

6 kommenttia:

RaijaAnnikki kirjoitti...

Kyllä oli kivat ja ihanat juhlat.

Jaana kirjoitti...

Mukavaa, että ihmiset jaksavat vielä järjestää juhlia. Niin monet jättävät väliin...

tuulento kirjoitti...

Kuulostaa mukavilta juhlilta.

Heikki kirjoitti...

Hieno teema ja juhla. Komeita koneita.

Anneli kirjoitti...

Voi miten ihanat juhlat ja mikä auto.
Tuollaisen kyytiin kun pääsisi :)

SusuPetal kirjoitti...

Ihanat juhlat, ja tuo auto! Oli varmaan hauskaa.