Sivun näyttöjä yhteensä

20.9.2014

Lapsenlapsia ja juhlintaa

 Lähdimme aamusella ajelemaan pääkaupunkiseudulle. Aamupäivällä olimme seuraamassa lasten ja kavereidensa koripallopeliä ja samalla tapasimme viisi lastenlasta. Kiipeily oli mukavaa.
Pieni neitikin halusi kiipeillä isompien  perään.
Sillä aikaa kun vanhemmat pelasivat, pappa ja mummo huolsivat lapsenlapsia. Pienin nukkui vielä vaunuissaan.

Isosisko, ekaluokkalainen, sitten kotosalla opetti minulle, miten lautasliina taitetaan kukan muotoiseksi ja asetellaan kattauksessa lasin alle koristeeksi. Tosi näppärästi se kävi häneltä ja hyvän opettajan hänestä sainkin.
Iltapäivällä oli kummilapsen lapsen kaste. Poika oli isänsä sylissä kasteen ajan. Sain lapsen syliini sitten viimeisen virren ajaksi ja poika "lauloi" eli äänteli iloisesti virren ajan. Kun virsi loppui, niin poikasen ääntelykin loppui. Musikaalinen lapsonen!

Kasteen jälkeen ennen esirukouksia kastetun isä lauloi latinaksi "Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet, ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen."
(Psalmi 91:11-12)

Illalla vielä kävimme yhden lapsenlapsen, ekaluokkalaisen, myöhästyneillä syntymäpäivillä. Siellä oli kilpikonna karannut ulkona olevasta aitauksestaan lasten leikkimökin alle. Niinpä poika ja mies nostivat leikkimökkiä ja isompi lapsenlapsi sai kilpikonnan otettua mökin alta takanurkasta ulos.
Ekaluokkalainen oli itse tehnyt julisteet ja laittanut tien viereen omenoita tarjolle ohikulkijoille.

4 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Monenlaista tapahtumaa mahtuikin yhteen päivään!

pappilanmummo kirjoitti...

Tuulento: Kiireinen päivä oli, mutta illalla sentään pääsimme omaan petiin.

Jaana kirjoitti...

Lapsellinen päivä - niin ihanaa!

pappilanmummo kirjoitti...

Mukavaa oli tavata seitsemän lastenlasta samana päivänä! Ja lisäksi tuo kastelapsikin.