Sivun näyttöjä yhteensä

18.9.2014

Mammutinpitsisukat ohjeineen

KyJy2014 numero 12 valmistui jälleen Novitan seitsemän Veljeksen maastonvärisestä Viidakko-langasta. Sukat painavat 101 grammaa. Sain Rantapuikolta ohjeen sukkiin, koska olin nähnyt hänen blogissankin kuvan niistä. Hän kertoi saaneensa puolestaan ohjeen Mammutin blogista, joten sen mukaan tuo mallin nimi: Mammutinpitsi.

Neuloin yhden kerroksen kaksi oikein, kaksi nurin. Sitten aloitin varsinaisen kuvion, joka on neljän silmukan mittainen ja neljän kerroksen korkuinen. Langankierto puikolle, 2 silmukkaa oikein yhteen takakautta, kaksi nurin jne. Seuraava kerros kaksi oikein, kaksi nurin. Kolmas kerros kaksi oikein yhteen, langankierto, kaksi nurin. Neljäs kerros taaas sama kuin toinen kerros eli kaksi oikein, kaksi nurin.

Neuloin seitsemän kuviokerrosta eli 28 kerrosta, sitten resoria kaksi oikein, kaksi nurin 14 kerrosta, vahvennettu kantapää. Tein kolmiomallisen koristeen jalan päälle pitsikuviosta, mutta muutoin neuloin sileää.

2 kommenttia:

marumummeli kirjoitti...

Kivan näköset on sukat. Oon neulonu usijammat sukat samalla mallilla, se ku on niin heleppo ja yksinkertanen tehä. Mukava tietää että mammuttipitsistä on kyse.

pappilanmummo kirjoitti...

Tosiaan helppo malli neuloa - malli koukutti: olen neulomassa samalla mallilla jo seuraavaa sukkaparia.