Sivun näyttöjä yhteensä

14.9.2014

"Meillä on aika makea lato"

Tänään saimme olla mukana Luomaniemen toimintakeskuksen  siunaus- ja käyttöönottomessussa ja juhlassa. Väkeä oli niin paljon kuin saliin ja eteiseen mahtui, yli 250 henkeä.

Siiri Maria Pekkala (k.17.4.1956) lahjoitti testamentillaan Luomaniemen tilan seurakunnalle seurakuntalaisten käyttöön. Seurakunta päätti ottaa lahjoituksen vastaan keväällä 1956. Sen jälkeen Luomaniemi on palvellut seurakuntaa leirikeskuksena.

Alkuperäinen testamentattu rakennus ehti olla vuosia lähinnä nuorison käytössä leirikeskuksena. Sitten Luomaniemeen rakennettiin 1960- ja 70-luvuilla uusi päärakennus. jossa oli tilaa majoittumiseen ja monenlaisiin aktiviteetteihin. Se palvelikin vuosia seurakuntaa erilaisten leirien ja tapahtumien pitopaikkana. Vähitellen rakennus kuitenkin rapistui niin päältä kuin sisältäkin. Käyttöä vaikeuttivat myös ilmiselvät kosteusongelmat. Niinpä lopulta rakennus purettiin ja tilalle rakennettiin uusi Luomaniemen toimintakeskus.

Toimintakeskuksen suunnittelu käynnistettiin 2012 loppuvuodesta. Toukokuussa 2013 purettiin vanha majoitusrakennus. Rakentamien aloitettiin 2013 kesäkuussa ja kaikki oli valmista kesäkuussa 2014, jolloin juhannuksen jälkeen pidettiin jo ensimmäinen rippikoululeiri.

Vaalea rakennus on Luomaniemen Wanha, Pekkalan aikainen rakennus, nyt tosin myös korjattuna. Keltainen on sitten niitä Wanhan aputiloja kuten aikoinaan oli pihapiirissä lato ja muita säilytystiloja. Keltainen on nykyinen päärakennus ja  erillisessä rakennuksessa on ruokala. Niinpä nuoret olivat riparilla nimittäneet tätä päärakennusta ladoksi: "Meillä on aika makea lato." 
Kun seurakunnat pitävät monenlaisia erityisripareita, niin täällä voisi sanoa olevan hotelliripari. Kuulemma ainoastaan aamiaiselta puuttivat pekoni ja nakit ;) Kelpaa siis röyhistää rintaa,  kertoi nuorisonohjaaja.

Nyt tämä uusi rakennus on tarkoitettu kaikille, vauvoista vaariin ja monenlaisiin tapahtumiin ja majoituksiin. Samaan aikaan näet mahtuu tiloissa toimimaan toisiaan häiritsemättä kolmekin eri tyyppistä tapahtumaa.
Jumalanpalveluksessa ehtoollistakin jaettiin neljässä eri paikassa.
"Soi kunniaksi Luojan nyt, virsi kiitoksen,
tuon kaiken hyvän tuojan ja suojan ainaisen!
Hän, Isä, rakkahasti ain vaalii luotujaan,
ja kaiken taitavasti hän ohjaa tuolta taivaastaan."
(Virsi 462:1)
Majoitusosan jokainen huone on nimetty Raamatun henkilöiden mukaan, toinen siipi Vanhan Testamentin, toinen Uuden Testamentin henkilöiden mukaan. Jokaisessa huoneessa on sisustustaulu, jossa on kyseiseen henkilöön liittyvä teksti. Tässä Pietarin huoneessa teksti on Pietarin sanat: "Herra kenen luo me menisimme? Sinulla on ikuisen elämän sanat"  raamatunkohtineen.
 Sisääntuloaulassa on päiväkerholaisten valmistama puu.
Illansuussa lähdimme sukumme jokasunnuntaiseen tapahtumaan eli lentopallonpeluuseen. Peliä ennen miehet leikkasivat lentopallokentän ympäristön heinän.
Pystyin pelaamaan ensimmäistä kertaa yli kolmeen kuukauteen lentopalloa. Oli mukavaa olla mukana pelaamassa kentällä eikä enää penkillä kentän vieressä sukkaa neulomassa.

5 kommenttia:

marumummeli kirjoitti...

Ihanan pirteä tuo kerholaisten tekemä puu.

kosotäti kirjoitti...

Seurakuntien leirikeskukset on kyllä tärkeitä paikkoja, miusta nuo Raamatulliset huoneiden nimet on mainio keksintö.
Mukavaa kun pääsit taas pelaamaan.

Kiiris kirjoitti...

Tuo on sitten ihana tuo lasten ideoima puu!

tuulento kirjoitti...

Kiva päivä takana!

Jaana kirjoitti...

Kiva että teillä otetaan uudistunutta leirikeskusta käyttöön... Meillä yritetään myydä toista pois :=(