Sivun näyttöjä yhteensä

13.9.2014

Omenapäivä

Omenapäivä tänäänkin. Kolme mehumaijallista keitin omenahilloa. Osa hilloista meneekin Missiokaupan tarpeisiin. Otimme pari omenapuuta jälleen tyhjiksi. Paljon oli jo niissäkin maahan tippuneita, vaikka päivittäin kävin niiden alustat poimimassa.
Vielä on tämä iso omenapuu odottamassa tyhjennystä niin puun alta kuin oksilta. Onneksi muutamat naapurit sentään hakevat hieman ja säilövät. Tosi harva viitsii tai haluaa säilöä omenoita tai edes laittaa niistä ruokaa, vaikka saisi ilmaiseksi omenoita.
Hillojen ohella kuivaamme myös omenoita päärynöiden ja luumujen lisäksi. Omenansiivuttajalla on helppo siivuttaa nopeasti omenat kasviskuivuriin.
 Olemme jo maistelleet kriikunoita. Onneksi ne eivät ole vielä aivan kypsiä.
Piakkoin puutarhassa kypsyvät myös viinirypäleet. Korjasin jo kaikki vihreät rypäleet pois. Nyt on jäljellä vielä paria lajia tummia. Tänä vuonna rypäleistäkin tulee hyvä sato.

"Rakas taivaallinen Isä. Kiitämme sinua maailmasta, jonka olet luonut, kiitämme sen kauneudesta. Kiitämme kasveista, eläimistä ja ihmisistä. Kiitos, että sinä rakastit tätä maailmaa niin paljon, että lähetit luoksemme oman Poikasi. Auta meitä pitämään huolta lahjoista, jotka olet meille antanut. Aamen"

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Omenansiivuttaja! Enpä ole moista härveliä koskaan ennemmin nähnyt... Mielenkiintoista!

tuulento kirjoitti...

Sinulla näyttää olevan parempi siivuttaja kuin minulla, meidän vekotin nyrhii kuoret pois ja aika syvältä. Menee siinä hukkaan omenaa. Niinpä siivutankin sellaisella kirppariostoksella joilla ennenvanhaan siivutettiin makkaraa tai leipää. Saa siinä silti sormiaan varoa!

pappilanmummo kirjoitti...

Harvoin käytän tuota sivulla olevaa kuorenpoistajaa, mutta siivuttajalla saa nopsasti omenat kuivuriin ja samalla tasaisen paksut viipaleet.
Akoinaan ostin tuon koneen Saksasta, mutta nykyään niitä saa Suomestakin mm. Clas Ohlsonilta