Sivun näyttöjä yhteensä

16.9.2014

Säilöntää edelleen


 Kehäkukat kukkivat vielä puutarhassa. Keräsin niiden siemeniä kuivumaan ensi kevättä varten.
Muutama viikko sitten kukki uudelleen unkarinsireeni. Nyt se tekee vieläkin uusia kukkanuppuja ja lehtiä. Saa nähdä, kerkiävätkö kukkanuput avautua ennen pakkasöitä.
Vilja on korjattu.  Lähipelloilla jo kynnetään.
Mies sai jo miltei valmiiksi halkovajamme. Takaseinälle, siis vajan taakse pitkän lipan alle on jo pinottu puupinokin.
Eilen tein omena-tyrnimarmeladia. Tyrnejä tänä vuonna saimme vain vähän mausteeksi. Tänään kiehui yksi maijallinen omenahilloa, jonka pakkasin isoihin useamman litran purkkeihin. Omenoita olen yhä keräillyt puun alta ja laittanut myös niitä kuivuriin kuten tyrnimäskinkin.
Tänään tuli ystävä auttamaan marja-aronioiden poimimisessa ja vei onneksi poimimansa itselleen. Samoin naapurikin kävi hakemassa lapsineen omenoita - ehkä ne vähitellen vähenevät tarpeeseenkin.
Tänään leivoin sentään jotain (leipomasormea olikin jo syyhynnyt ;)  Tein taas omenapiirakan ja lisäksi ns. teeleipää pellillisen. Taikinaan laitoin seesaminsiemeniä, auringonkukansiemeniä, vehnäjauhoja, kaurahiutaleita, suolaa, öljyä, hunajaa, leivinjauhetta ja vettä. Sekoitin kaikki aineet lusikalla ja kaadoin taikinan pellille leivinpaperin päälle ja levittelin taikinan  ja taikinapyörällä vedin viivat - 16 palasta. Omenahilloa niiden päälle syödessä tai voita ja juustoa ja kesäkurpitsanviipaleita.

Raamatun sana tänään: "Hyvin käy sen, joka on armelias ja lainaa omastaan muille, sen, joka aina toimii oikeuden mukaan." (Psalmi 112:5)

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Niin ahkera olet sadon kanssa!

Sinikka kirjoitti...

Tein tuosta marja-aroniasta mehua, puolet aroniaa/puolet puolukkaa sekä hyytelöä. Molemmista tuli oikein hyvää.
Nyt on mun marjat säilötty tältä syksyä.