Sivun näyttöjä yhteensä

1.10.2014

Miten hyviä kuvia luonnosta

KyJy2014 numero 9 on naisten sukat vihreänkirjavasta Raita-Seiskaveikasta. Sukat painavat 103 grammaa. Nuo sukat olivat helppoa neuloa, koska kuvio oli vain resoria kaksi oikein kaksi nurin. Toinenkin sukka tuli enempiä miettimättä samankokoiseksi langan väriraitoja seuraten. 
Illalla olisi ollut jumppa, mutta innostuinkin menemään luontovalokuvauksen kurssille. Tänään siellä puhuttiin kuvauskalustosta ja katseltiin erityyppisillä kameroilla otettuja luontokuvia. Tavallisella kompaktikameralla saa todella hyviä kuvia, kun niitä osaa ottaa. Järkkäreitä kannattaa käyttää etenkin liikkuvaa kuvaa otettaessa. Useimmiten riittää siis pelkkä hyvätasoinen, muutaman sadan euron hintainen kompaktikamera viiden tonnin järjestelmäkameran sijaan.
Tutustuimme myös kartan avulla lähiseutujen hyviin luontokuvauspaikkoihin, missä löytyy myös monenlaisia eläimiä, niin lintuja kuin nisäkkäitä.
 Talitintti istahti parvekkeen kukkaruukkuun.
 Eilen oli vuorossa niin perunannostoa kuin maa-artikoidenkin kaivamista. Ja monta päivää peräkkäin on ollut nokkosten ja omenoiden kuivaamista...
Tiistaina kävi vuotuisella kierroksellaan nuohooja vehkeineen putsaamassa piiput ja uunit. Erilaiset tulisijat vaativat omat harjansa, joten  niitä pitää olla käytössä useita
 
Nuohoojalla on käytössään myös alipaineistaja, joka asetetaan savuhormien yläpäähän. Kun tulisijaa sitten puhdistetaan, nousee tuhka ylöspäin.

4 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Hyvä kuva talitintista! Tuo kurssi on varmasti tosi mielenkiintoinen ja kuvaaminen nykykameroilla on kivaa ja helppoa. En itse haikaile yhtään filmikameroiden perään.

tuulento kirjoitti...

Nytpä sinulla alkaa hauska kuvausaika. Syksyllä onkin paljon kuvaamista kun luonto on värikäs eikä pelkästään vihreä.

kosotäti kirjoitti...

Ihanat iloiset sukat ja talitintti kuva on tosi upea, oikein mukavaa lokakuuta

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Luontokuvauskurssi on mielenkiintoinen ja kuvaamisoppia aina tarvitaan lisää.
Tuulento: Aina on kuvaamista, kun vain muistaa ottaa kameran mukaan.
Kosotäti: Sukkia on edelleen kivaa neuloa.