Sivun näyttöjä yhteensä

13.10.2014

Omenapiirakka ja sienestystä

Aamulla lähdin mökille, koska mieleni teki sienimetsään. Tein kaksi parin tunnin metsälenkkiä ja sain yhteensä kaksi pesuvadillista suppiksia 
ja hieman kantarellejakin.
Mökillä mieleni tekee aina leipoa jotakin. Nyt toin taas kotoa omenia, joten omenapiirakan teko kiehtoi. Samalla tupaan sain myös lisää lämpöä, kun uuni lämpeni. Toki kamina antaa myös hyvän lämmön.
Omenapiirakka (laktoositon ja kananmunaton)
150 grammaa laktoositonta margariinia ja 1,5 desiä sokeria hierotaan vaahdoksi, lisätään 3 desiä jauhoja, sekoitetaan ja otetaan pois noin 1,5 desiä seosta piirakan päälle laitettavaksi muruksi. Lisätään noin 1 desi laktoositonta jogurttia (mökillä ei ollut maitoa), 1 teelusikallinen vaniljasokeria ja soodaa. Seos kaavitaan piirakkavuokaan ja päälle viipaloidaan 4-5 (soseutuvaa/hapanta) omenaa. Omenien päälle ripotellaan kanelia, sokeria ja murut. Paistetaan 200 asteessa puolisen tuntia.

Mökin pihassa kukkivat vielä päivänkakkara, harakankello, kehäkukka, orvokki, syysasteri, samettikukka ja komeamaksaruoho. Nostin lumihiutaleen verannalta sisälle jo edellisellä käynnillä. Silloin nostimme jo daalianjuuretkin kuivumaan ja veimme ne talveksi kotiin. Koivuissa on vielä lehtiä, mutta haravointi on jo alkanut.
Nyt illalla on mukava katsella verannalla olevia lyhtyjä samalla kun neulon sukkaa ja kaminassa tuli lämmittää.

2 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Kylläpä oletkin tehnyt herkullisen näköistä omenapiirakkaa :)

pappilanmummo kirjoitti...

Anneli: Kokeilepa itsekin!