Sivun näyttöjä yhteensä

17.2.2015

Letunpaistossa

Jos viikonloppu meni urheilukilpailuissa, niin tämä ilta oli vuorostaan diakonian ilta: yhteisvastuukeräyksen hyväksi olin paistamassa lettuja. Laskiaistiistaina on aina seurakunnan ja muiden kyläyhdistyksen toimijoiden Perheiden laskiaisrieha. Oli kasvomaalausta, hevosrekiajelua, peffamäkeä, arpajaisia, kahvitusta, makkaranpaistoa jne. Olin ensimmäistä kertaa lätynpaistajana tässä mukana. Kolmella muurikalla paistoimme lähes neljä ämpärillistä lättytaikinaa. Ja eipä ne lätyt olleet hinnalla pilattuja: niitä myimme euron kappale hillon ja kermavaahdon kera yhteisvastuun hyväksi.
" Herran suuna, käsinä vaellamme yhdessä,
että kaikki maailma voisi Isään uskoa.
Yksin emme työtä tee, toinen toista tarvitsee.
Tuomme vaihtopöydälle lahjamme ja puutteemme."
(Virsi 428: 3,4) 

Hiihdimme eilen ja mies hiihti tänäänkin. Minua hieman vielä harmitti eilinen mahalasku - ladut olivat liukkaat ja sukset luistivat lähinnä taaksepäin ainakin ylämäissä.

3 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Menekki oli varmaan hyvä, kun olivat halpoja.

aimarii kirjoitti...

Muurinpohjaletut ovat maukkaita, tulee ostettua markkinoilla ja eri tapahtumissa käydessä. Olitko nopeaoppinen? Minua on pyydetty täällä talviriehaan letunpaistajaksi. Hieman epäröin, kun en ole aikaisemmin semmoisia muurikalla paistanut.
Minun laskiainen oli reipas hiihtopäivä. Ilmat vain kovin alakuloisen harmaat.

pappilanmummo kirjoitti...

Maca: Todella! Yksi pikkupoikakin sanoi, että kuinka te myytte noin halvalla.
Aimarii:Ei ollut vaikeaa,juoksevaa rasvaa pullosta kuumalle pannulle ja puolitoista desiä lättytaikinaa, isolla lastalla hieman levittelin ja käänsimme ja taittelimme lopuksi kaksi kertaa eli neljänneksiksi ja siirsimme lastalla lautaselle.