Sivun näyttöjä yhteensä

23.2.2015

Maaastokuvioiset sukat ja peltileipää

Lapsenlapsi pyysi viime viikolla, että neuloisin hänelle uudet sukat. Lankakorista hän valitsi maastokuvioisen langan sukilleen. Nyt sain valmiiksi nuo sukat noin 36 numeron jalkaan sopiviksi. Neuleessa oli 44 silmukkaa. Sukat painavat 92 grammaa. Neuloin varteen ja päällysosaan resoria vaihdellen yksi oikein, yksi nurin ja kaksi oikein, kaksi nurin kymmenen kerroksen välein.
Illalla tein peltileivän. Taikinaan laitoin 5,5 desiä vehnäjauhoja, 4 desiä kaurahiutaleita, pussillisen kuivahiivaa, 1,5 teelusikallista suolaa, ruokalusikallisen hunajaa, puoli desiä valkosipulille maistuvaa öljyä ja lopuksi sekoittelin lusikalla sekaan puolisen litraa vesimaitoseosta (laktoositonta, puolet kumpaakin). Löysähkön taikinan jätin nousemaan noin puoleksi tunniksi ja sitten levittelin sen leivinpaperin päälle pellille ja vetelin taikinapyörälla urat. Päälle ripottelin vielä seesaminsiemeniä. Nostatin taikinaa vielä noin uunin lämpeämisen ajan ja paistoin 220 asteessa noin 25 minuuttia.

Sana tälle päivälle: " Herra, kuule minua, huomaa huokaukseni! Kuninkaani ja Jumalani, kuule, kun huudan sinulta apua. Sinua minä rukoilen. Herra, jo aamulla kuulet ääneni, aamun hetkellä tuon sinulle pyyntöni ja odotan vastaustasi. (Psalmi 5:2-4)

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Herkulliselta vaikuttaa tuo peltileipä. Taidanpa kokeilla. Kiva, kun jaat meille näitä vinkkejä!

pappilanmummo kirjoitti...

Halkaistuna juuston kera oli mielstäni todella maistuvaa - etenkin lämpimänä, tuoreena.