Sivun näyttöjä yhteensä

27.3.2016

Raikasta, kirkasta

 Näin täytyy käydä: Ihmisen Poika annetaan syntisten ihmisten käsiin ja ristiinnaulitaan, mutta kolmantena päivänä hän nousee kuolleista. (Luukas 24:7)
Risti on välttämätön ennen tyhjää hautaa. Mutta kertomus ei päättynyt epätoivoon.
Niin viemme ääriin maailman pääsiäisaamun sanoman:
Elämä voitti kuoleman. Halleluja, halleluja, halleluja!
(Virsi 85:5)
Pääsiäisenä aurinkokin nauraa. Auringonpaistetta on ollut tänäänkin vaikkei heti aamusta. Ja tuulta. Ja suojasää. Aamuhartauden jälkeen halukkaat pääsivät bussilla Kaunispäälle laskeakseen sieltä pulkillaan maailman pisintä pulkkamäkeä eli 1200 metriä pitkää mäkeä. Suomen vauhdikkain pulkkamäki alkaa aivan Kaunispään laelta. Mäessä vauhti saattaa nousta jopa parhaimmillaan 40 km/h.
Olen ollut tänään sen verran flunssainen, että jätin tämänkin himoamani  reitin väliin. Toki kävin bussimatkalla Kaunispään huipulla maisemia ihailemassa. Päivä sujui lepäillessä, mutta illansuussa kävin kuitenkin hiihtämässä kymmenisen kilometriä. Raikas tuuli liehutteli vieläkin vaatteita ja puhalsi tietysti vastaan. Nanosukseni luistivat mitä parhaimmin,  kun tulin Kiilopäältä alas Tievalle ja vielä käväisin Tievalta samantien Kakslauttasessa. Minulle parhain keli tänä vuonna juuri kun piti ottaa rauhallisesti. Harmitti ja harmittaa. Onneksi en sentään ole enemmän kipeä: räkätauti. 

Rantasauna aina houkuttelee ja tietysti myös tänään. Saunavuoro oli tupaten täynnä naisia. Lauteille mahtuu paljon väkeä yhtäaikaa ja suihkujakin on neljä - ja tietysti tuo avanto Kakslauttanen-joessa.
Illalla oli makkaranpaistoa ja konsertti. Juho Mieti Band soitti ja lauloi aivan mahtavasti. Juho Mieti Bandin yksi laulaja-soittaja on Tievan isäntä Pertti Tamminen.

2 kommenttia:

Tuulento kirjoitti...

Tämä pääsiäinen jää kummallisena mieleen. Ylivieskan kirkko on vanhempieni kotikirkko ja minäkin olen siellä käynyt. Nyt ensi viikolla siunataan hautaan vanha tätini, mutta ei kellojen saattelemana!

pappilanmummo kirjoitti...

Tuulento: Osanottoni. Surullista.