Sivun näyttöjä yhteensä

26.3.2016

Sukset luistavat lankalauantaina

Aamuisin Tievalla on loistoaamiainen. On puuroa, muroja, tuoremehua, maitoa, jogurttia, leipää, silliä, hedelmiä, kananmunia, kurkkua, tomaattia, suolakurkkuja ja leikkeleitä leipien päälle. Ja tottakai kahvia, teetä, kaakaota, mehua, sitä,  mitä kukin kaipaa aamupalalleen ja retkieväikseen.
Aamiaisen jälkeen on aamuhartaus Tievan kappelissa. Tänä aamuna vuoro lankesi minulle. Sen jälkeen kuljetettiin halukkaat Saariselälle, josta voi lähteä hiihtämään ja mutkamäkeen. Osa lähti jo heti tästä pihasta laduille.

Lähdin hiihtämään Saariselältä Rumakuruun ja Luulammille, sieltä Tarjoslaavun kautta Vellinsärpimänojalle ja takaisin Saariselälle. Tein tuon neljänkympin Vaskoolihiihdon reitin nurinpäin. Niin tuntuu luistavan paremmin eli mielestäni on enemmän alamäkeä tähän suuntaan.
Sain siitä vinkin Luulammilla, jossa olin kuivattelemassa vaatteitani, parilta hiihtäjältä. Olin näet ajatellut hiihtää Kiilopään yli, mutta tämä olikin hyvä reittivalinta ja nanosukset luistivat todella hyvin. Kun Luulammilta kääntyi Tarjoslaavua kohti, niin sai laskea luikutella pitkän matkaa todella lujaa mutkaiisa latuja. Huhuh, miten pysyä pystyssä!
 Tarjoslaavulla pysähdyin katselemaan kuukkeleita ja sinitiaisia. Kuukkeleita oli paljon myös Vellinsärpimässä. Sain mukavia kuvia linnuista. Olipa hyvä hiihtokeli! Nanoilla oli hyvä hiihtää parin asteen pakkasessa.
Takaisin tulinkin taas Saariselältä bussilla, koska alkoi olla naisten sauna-aika. Saunasta kävin myös avannossa, joka on tehty Tievatuvan vieressä kulkevaan Kakslauttaseen.

Asumme Vanhassa Tievassa, joka on Tievatuvan ensimmäinen majoitusrakennus ja sijaitsee Kakslauttasen rannalla.
Illalla oli pääsiäisyön hartaus Tievakappelissa. Tievakappeli on Lapin ensimmäinen turistikirkko. Kappeli rakennettiin vuonna 1978 Ivalon rukoushuoneen vanhoista hirsistä. Kappelin alttariraanu kuvastaa Lapin neljää vuodenaikaa. Tievakappelin on suunnitellut Bey Heng. Tievakappelin ovet ovat Lapissa kulkijoille aina avoinna ja alttari aina valaistu hiljentymistä varten.
Pääsiäisyön hartauden yhteydessä lapset ja lapsenmieliset pääsivät etsimään pääsiäismunia, uuden elämän symboleja. Jeesus elää: Kristus on ylösnoussut - totisesti nousi! Pääsiäinen on tie pimeydestä valoon, yksinäisyydestä yhteyteen, kahleista vapauteen. Kristus nousi kuolleista, kuolemalla kuoleman voitti, ja haudoissa oleville elämän antoi.

1 kommentti:

Markanpilkkuja Myytippa kirjoitti...

On siitä jo yli kymmenen vuotta, kun olin itsekkin ystäväni kanssa seurakunnan retkellä Saariselällä. Viikon rämpimisen jälkeen tuntureilla, poissa sivistyksen parista, oli aivan mahtavaa päästä Tievatuvalle syömään ja saunomaan. Väsyneinä kuuntelimme iltasella Tievatuvassa hartausta, kunnes havahduimme, että meitä tuijotetaan. Komea iso poro tuli terassille kappelin lasioven taakse meitä ihmettelemään. :D Se oli kyllä jotenkin koominen tilanne. Olimme niin toivoneet näkevämme vaelluksella paljon poroja, mutta piilossa pysyivät. :,D Sen jälkeen pakkasimme kimpsut ja kampsut linja-autoon ja alkoi yöllinen kotimatka.