Sivun näyttöjä yhteensä

2.3.2016

Tiedätkö mikä on eukkomoottori?

Neulominen voi olla rauhoittumista, omien ajatusten kuuntelemista ja meditaatiota. Neulominen voi jopa lähentyä rukoilemista. Neulominen voi olla oma tila, jonka äiti luo itselleen lasten temmeltäessä ympärillä. Neulominen voi olla myös yhteisöllistä. Näin kirjoittaa Laura Honkasalo kirjassaan Kotikutoista - itsetekemisen ihanuudesta. Kirjapaja 2011.

Polku-Singer. Honkasalo kertoo, että poljinkoneen käyttö on rentouttavaa, sillä polkimen keikuttaminen jalalla on rytmikästä kuin kehdon keinuttaminen. Samalla poljinkone on ekologinen ja sen käyttäminen halpaa, koska kone ei kuluta sähköä, vaan toimii eukkomoottorilla.
Honkasalo kannustaa kierrättämään ja tekemään omilla käsillä kuten naiset ns. vanhaan aikaan. Niin neuloen, virkaten, ommellen kuin kutoen. Kirja kertoi monista erilaisista tavoista tehdä vaatteita ja muita käyttötekstiilejä ja korujakin. Kirjahan on sinällään kokoelma lyhyitä tekstejä käsillätekemisestä. Ja samalla jonkinlainen tietokirjakin.

Kotikutoista-kirjaa oli mukava lueskella. Lyhyet tekstit alkoivat aina lainauksella jonkun sanomisista tai teksteistä. Otsikot kiinnostivat kuten Joulupallokorvikset, Eukkomoottori hurisee, tai Käsitöitä kerrostalossa ja korsussa. Ekohenkiselle kiva kirja. Ja neulontajutut koukuttivat.

Tämä kirja osuu ainakin Helmet-lukuhaaste 2016 kohtaan
36: Kokoelma esseitä tai kolumneja

Ei kommentteja: