Sivun näyttöjä yhteensä

20.5.2016

Kukkaa pukkaa

Ostin astianpesukoneen netistä viikko sitten. Tänään se sitten tuotiin kotiin. Kodinkoneliike toimitti sen pihalle ja kun avasin oven tuojille, niin nuo miehet sanoivat, että voivat he nostaa koneen sisällekin ja niin sain  keittiöön asti koneen.Toimivat hienosti! (Ostossa oli sovittu tuonti vain pihalle asti.) 

Olimme jo aamulla miehen kanssa irrottaneet vanhan koneen letkut. Nyt piti se vielä ottaa pois paikoiltaan ja siirtää uusi astianpesukone tilalle. Onnistuihan tuo melkein oikein ohjeita katsomatta!
 
Kone on nyt jo koekäytetty ja olen lueskellut sen ohjeita. Uudenlainen kone vaatii aina aluksi tutustumisen ohjekirjaankin. Hyvä on tehdä itselleen ensin selväksi  perusjutut. Hienoudet oppii sitten vähitellen.
Kiertelin kotipihalla. Pihalla kukkivat muun muassa tulppaanit,  monenlaiset tulppaanit: punaisia, keltaisia vaaleanpunaisia, kerrottuja ja yksinkertaisia.
 Omenapuutkin ovat alkaneet kukkia ja luumut ja kirsikat ja kriikunat ja päärynät...
Mökilläkin vihdoin on kukkivaa: Kirsikka aloittelee kukintaansa ja omenapuukin kohtapuoliin. Ja luumut. Päärynä mökillä on kärsinyt joistakin ötököistä ja tuntuu, että se ei voi hyvin. En tiedä, miten paljon myyrät ovat sitäkin vioittaneet talven aikana vai onko niin, että tuo mökin Pepi on muuten sairas. Eikä siinä ole kukan kukkaa. Kotona samanikäisessä Pepi-puussa on paljon kukkia.
Mökilläkin on monenlaista kukkivaa. Iloitsen tästä kukintaansa aloittavasta särkyneestä sydämestä. Pikkusydämetkin pian kukkivat ja parhaillaan vielä muun muassa vuorenkilvet ja vuohenjuuri.

Mökillä istutimme kesäkurpitsan ja talvikurpitsan taimia ja samoin astereita. Mies laittoi kuntoon uppopumpunkin. Niinpä ei tarvitse kantaa järvestä mäelle vettä, kun sadevesitynnyreistä vesi loppuu. Kastelin letkun avulla mökin puutarhan lähes kaikki hedelmäpuut ja marjapensaat ja kasvimaat. On ollut kuivaa.

Toki kävin myös uimassa. Veden lämpötila on jo 15 astetta. Muutenkin oli lämmin aurinkoinen iltapäivä.
Illalla kotiin lähtiessä kävimme vielä pesillä. Lentoa oli ja voikukat kukkivat runsaasti pesän ympäristössä. Toivottavasti mehiläiset ovat vierailleet myös lähistön hedelmäpuissa.

Ei kommentteja: