Illalla hain ystävän ja kummilapsen lapsineen meille leipomaan kanssani lusikkaleipiä. He oppivat niiden teon hyvin. Olipa mukavaa jutella samalla, opetella suomen kieltä ja minä puolestani taas opin sanan ja pari heidän kieltään.
Lusikkaleipätaikinaan tuli 400
grammaa laktoositonta voita, 3 desiä sokeria, 4 teelusikallista
vaniljasokeria, 2 teelusikallista soodaa ja 8 desiä puolikarkeita
vehnäjauhoja.
Kiehautin voin miedossa lämmössä teräskattilassa välillä sekoitellen noin vartin ajan. Kun vaahto alkoi laskeutua, kaadoin voin kulhoon. Lisäsin sekoittamatta kulhoon sokerin ja laitoin kulhon jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi. Sitten vispasin lusikalla vaahdoksi rasva-sokeriseoksen, lisäsin loput ainekset sekaan ja sekoittelin taikinan kevyesti. Laitoin seoksen jäähtymään.
Vanhat syvät pikkulusikat antavat hyvän muodon lusikkaleiville. Täytimme lusikan taikinalla ja sormella sitten vedimme taikinan
lusikasta pellille leivinpaperin päälle.
Paistoin lusikkaleivät noin 7-8 minuuttia 175 asteessa.
Tällä kerralla täytimme lusikkaleivät
karpalohyytelöllä ja osan tyrnihillolla. Lusikkaleivän päälle tarjolle tuotaessa sirottelin vielä pölysokeria.
Sillä aikaa kun me naiset leivoimme lusikkaleipiä, pappa touhusi kahden villin nuoren miehen kanssa niin pihalla kuin sisällä.
Päivän sana: Armolahjoja on monenlaisia, mutta Henki on sama. Myös palvelutehtäviä on monenlaisia, mutta Herra on sama. (Ensimmäinen korinttilaiskirje 12:4-5)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti