Sivun näyttöjä yhteensä

18.11.2016

Siunauksia

 Näissä molemmissa kirkoissa on sama kynttilämäärä kertomassa vainajan iän vuosikymmenistä.

Myös tämän viikon töitä ovat olleet monet hautaansiunaamiset. Toisinaan on paljon sukulaisia ja ystäviä saattamassa, toisinaan on vain muutama lähiomainen. Joillekin käsite lähiomainen pitää sisällään koko laajan suvun, toisille puolestaan vain vainajan lähiperheen.

Meillä vainaja siunataan kirkossa, koska seurakunnassa ei ole siunauskappelia. Ruumishuone on kirkon lähettyvillä hautausmaalla. Tällä viikolla ovat siunaukset olleet poikkeuksetta arkkusiunaamisia eivätkä tuhkauksia. Tuhkaukset ovat kyllä yleistyneet täälläkin.

3 kommenttia:

Tuulento kirjoitti...

Meidän kylällä on kirkko keskellä kylää ja hautausmaa kellareineen vieressä. Monesti ohi kulkiessa ajattelen, tuolla se minäkin joskus makaan... Näinhän se on, mutta nyt eletään täysillä, tykätään myös marraskuun pimeydestä ja harmaudesta!

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Olin juuri perjantaina hautajaisissa. Meillä siunataan kirkossa koska ei ole kappelia. Meillä on vielä aika vähän noita tuhkauksia, mutta lisääntynyt on miedän 40 v. olon aikana täällä.

pappilanmummo kirjoitti...

Tuhkaukset ovat alkaneet yleistyä maaseudullakin.
Marraskuu tuokin usein ajatukset kuolemaan, vanhuuteen, sairauksiin. Luontokin ikään kuin kuolee herätäkseen sitten keväällä.