Sivun näyttöjä yhteensä

14.11.2016

Tutkimuksia sarjassa

Mma Ramotswesta on taas tänä vuonna ilmestynyt uusi suomennos. Kahvia komeille miehille. Alexsander McCall Smith on kirjoittanut toistakymmentä teosta tätä sarjaa Naisten etsivätoimisto numero yhdestä. Kahvia komeille miehille, 2016 Otava, suom. Outi Järvinen (The handsome men’s De Luxe Café, 2014) on sarjan viidestoista suomennettu teos.

Tämä dekkari kertoo hyväsydämisistä sisaruksista, jotka ovat ottaneet luokseen naisen, joka on unohtanut menneisyytensä. Tätä tutkimaan pääsevät Predicous Ramotswe ja Mma Makutsi. Mma Makutsi on perustamassa omaa yritystyä eli kahvilaa. Charliesta tulee etsivätoiston kolmas työntekijä, kun hän menettää työnsä autokorjaamossa.

Mma Ramotswe pohtii, että maailma ei ole aina pelkkää tuskaa ja menetystä, vaan myös paikka, josxsa meidän tavalliset inhimilliset huolemme -  ne pikkuriesat, jotka mitättömyydestään huolimatta joskus lannistavat meidät - eivät olekaan ylitsepääsemättömiä. Aina on olemassa ratkaisun mahdollisuus.

Tämän hyvänmielen opettavaisen kirjan luin jo pari kuukautta sitten, mutta postaaminen oli jäänyt.

Tänään taas olin jatkamassa kirjoittamisen oppimista Wellamo-opiston kursseilla. Olipa mukava kokeilla kertomuksen kirjoittamista vain yhdenlaista vokaalia käyttämällä tai vain kahden tavun sanoja tuottamalla. Mukavia tarinoita syntyi.

Ei kommentteja: