Sivun näyttöjä yhteensä

9.12.2018

Joulukuu on jo pitkällä

Itsenäisyyspäivän iltana kello 18 sytytetään ikkunalle kaksi kynttilää. Joulukuun kuudentena juhlitaan maamme itsenäisyyttä. Tänä vuonna Suomi täytti 101 vuotta.
Itsenäisyyspäivänä tänä vuonna juhlimme myös kristittyjen afgaaniystäviemme kanssa heidän peräti  neljäksi vuodeksi saamaansa oleskelulupaa.
Tallinnan joulutorilla oli paljon katseltavaa, haisteltavaa ja maisteltavaa. Karnaluxissakin ehdin piipahtaa lankoja tutkistelemassa.
Tällä  Tallinnan matkalla vierailimme kollegojen kanssa Viron kirkon kapitulissa, jossa osallistuimme myös hartaushetkeen, jonka toimitti ystäväpappimme. Hän kertoi seurakuntansa kanttorin kera meille  seurakuntansa toiminnasta. Seurakunnalla on vain kolme palkattua työntekijää: Pappi, osa-aikainen kanttori ja hautausmaantyöntekijä. Papilla oli ollut 70 hautausta vuoden mittaan kaiken muun toiminnan ohella.
Lapsenlapset vierailivat viikonloppuna.
Pipareiden leivonta oli odotettu asia. Jokainen sai itselleen leipomansa vähintään pellillisen pipareita mukanaan kotiinsa. 
Oli myös mukavaa laskea mäkeä pulkalla, kun oli satanut lunta. 
Vauhdikasta oli juoksumatollakin. Tuntui, että aina joku oli siinä kokeilemassa, kuinka nopeaa vauhtia jaksaa juosta tai kävellä.
Nyt syttyy toinen kynttilä
ja valo laajenee.
Suo Isä tänne Jeesuksen,
se hetki lähenee. (Virsi 13:2)

Kirkkovuosi alkaa ensimmäisestä adventtisunnuntaista. Neljän viikon pituisena adventtina valmistaudutaan jouluun .Kynttilät kuvastavat valon lisääntymistä joulun lähestyessä.Jokaisena adventtisunnuntaina sytytetään yksi kynttilä lisää. Ensimmäinen adventtikynttilä symboloi odotusta, toinen kynttilä on jouluilon sytyttäjä, kolmas kynttilä on joulurauhan symboli ja neljäs kynttilä on rakkauden kynttilä.
Toinen adventtikynttilä on jo sytytetty. Toinen adventtikynttilä on jouluilon sytyttäjä. Keskelle hätää ja syyllisyyttä ihminen on saanut lupauksen pelastuksen ajasta. Tämä lupaus täyttää meidät toivolla ja ilolla.

MakroTex-haasteen tämän viikon aiheena on JOULUKUU.

7 kommenttia:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Paljon hienoja hetkiä on ollut sinun joulukuussa - jo tähän mennessä!
Hyvää joulunaikaa!

riitta k kirjoitti...

Itsenäisyyspäivä on aina sykähdyttävä päivä. Tallinnan joulutori näyttää ihanalta.

Craft Candidate/Kahden talon väkeä kirjoitti...

Olet tosiaan ehtinyt jo paljon, vaikka ei olla edes puolessavälissä joulukuuta! Ihanaa joulun odotusta.

Qaws kirjoitti...

Kyllä, joulukuu onjo pitkällä, vaikkei siltä tunnu kun ulos katsoo..

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos osallistumisesta!

italiafinlandia kirjoitti...

A trip to Tallinn before Christmas is a good idea, after all!

Rita A kirjoitti...

Voi että osasitkin saada moninaiset tunnelmat mahtumaan yhteen postaukseen ❤️
Juhlallista, harrasta, jouluhenkistä, mukavaa 🌹