Sivun näyttöjä yhteensä

22.12.2018

Joululahjasukka

Olen neulonut joululahjasukat jokaiselle lastenlapselle. Tässä viimein valmistui tänään viimeinen pari. Näihin etsin sopivaa lankaa ja jouduin nuoren kanssa sopimaan uuden värin, kun en löytänyt seiskaveikasta toivottua väriä. Nyt seiskaveikan Jäänsininen. Tässä kuvassa väri hieman vääristynyt.

Sukkien malli on toivomuksen mukainen Kerttu. Neuloin taas nämä kolmen ja puolen puikoilla aluksi 47 silmukalla, sitten kantapään 24 silmukalla ja sen jälkeen kavensin vielä niin, että pohjassa oli kummallakin puikolla 11 silmukkaa, kun päälipuolen kuviossa molemmilla puikoilla 12 silmukkaa. Kuvioita oli varressa viisi ja pohjassa viisi ja puoli.
Sukat painavat 91 grammaa ja ovat sopivat 36-37-numeroiseen jalkaan.

1 kommentti:

iso gnu kirjoitti...

Kauniit sukat nämäkin. Kerttuja tein myös. Mutta lapsenlapseni ovat vielä pieniä 6-10-vuotiaita. Tein lähinnä värileikkiä sukkiin. Tärkein sisältö taisi olla karkit (osaa saanut jo, kun ovat joulun ulkomailla). Äitini aikanaan kutoi kaikille 14 lapsenlapselle jouluksi raitasukat ja kirjoneulelapaset joululahjaksi ja niisssä oli karkkia. Tyttäreni muisteli koko serkuskatraan puolesta mammaa äitini muistotilaisuudessa.Omat lapsenlapset tulivat luokseni puheen aikana ja toivoivat samaa. Nyt sitten aloitin--tosin sukat vain täksi jouluksi. Jos ensi jouluna lapasetkin.