Sivun näyttöjä yhteensä

13.7.2012

Höpsähtäneet

 
Meidän mehiläisemme ovat tänä kesänä aivan höpsähtäneitä. Kolme yötä ja päivää ovat nuo tuossa roikkuneet pesien vieressä olevassa männyssä, eivätkä ole lähteneet siitä millään keinolla pois. Tänään taas kuulin kovaa surinaa ja epäilen toisen parven lähteneen liikkeelle. En vain heti nähnyt, minne olivat kiiruhtaneet.
Kierto eli elämänlanka eli karhunköynnös on melkoinen riesa puutarhassa, jos se pääsee vapaasti leviämään. Se kietoutuu nopeasti pensaisiin ja peittää muun kasvillisuuden alleen,mutta sen kukka on kaunis. Leviämään päässyttä karhunköynnöstä tuntuu olevan aivan mahdoton saada häviämään.
Tästä on tulossa ruskea eli suklaakirsikka, kunhan se kypsyy. Nyt vielä se on aivan tavallisen kirsikan näköinen. Tätä marjaa meille on tulossa peräti kaksi kappaletta, joista tämä on pitemmällä valmistumisessa kuin toinen ja verkotimme koko pienen pensaan, jotta saisimme nuo ensimmäiset marjat siitä eivätkä rastaat tms. veisi niitä.
Tämä on torenia, vaikka kukka onkin erilainen kuin luulin. Kasvi on kuin torenian pystykasvuinen muoto, mutta kukka kuin oppineiden kukan.
 Eilen vihin tutun pariskunnan. Vihkimisen jälkeen lähdimme aterialle ja tässä huijausvalssissa pari. Morsian sitoi oman kukkakimppunsa itse. Se oli kaunis pallo pinkeistä ruusuista ja krysanteemeista kuten myös sulhasen kravatti oli pinkki.
Tänään tämänpäiväisen vihkiharjoituksen jälkeen käväisin pienten kanssa "jumppaamassa" ja tutustumassa heille hankittuihin kissanpoikasiin, jotka ovat tyttöjä. Vanhin kissa puolestaan halusi silittämistäni, koska lähtiessäni kotiin kiehnäsi jaloissani.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys kukista kiinnostuneelta ohikulkijalta.

Olisikohan tuo toreniaksi nimittämäsi kukka kuitenkin titonia?

pappilanmummo kirjoitti...

Torenia luki ainakin siemenpussissa , kertoi taimien antaja. Voi olla titoniakin...