Sivun näyttöjä yhteensä

29.7.2012

Juhlia, juhlia ja juhlintaa

 
Tänään oli kolmen kasteen päivä. Sain viettää kolmet ristiäiset, joista ensimmäiset olivat ulkona heti kaatosateen jälkeen lämpimässä auringonpaisteessa. Kastepöydän kynttilä oli suojattu hyvin tuulelta. Kastemaljan vesi hieman lisääntyi tuossa sateessa. Maljassa oli vettä Janakkalan Pyhän Laurin lähteestä.
 
Kolmansissa  ristiäisissä oli iloisennäköinen täytekakku.
 
 Suomi-Unkari-seuran Lahden osasto sai vieraita Pécsistä ja yhdessä vietimme tervetuliaisiltaa Railan puutarhassa omenapuiden katveessa. Aurinko jakoi lämpöään ja tunnelma oli hyvä koko illan. Ennen illanviettoa vieraamme olivat isäntineen olleet laivaristeilyllä ja sieltä palatessa kävelleet juhlapaikalle vesiurkujen soidessa - fantastista!
Lohisoppaa eli ns. pikakalakeittoa (= helppoa valmistaa) oli alkuruoaksi. Ei se nyt ihan pikaisesti sentään valmistunut tuossa kaasuliekillä - taisi liekki olla liian pienellä aluksi. Kolme kilon pussia peruna-sipulisuikalepakastetta, noin 6 litraa kiehuvaa vettä, 10  kalaliemikuutiota, valkopippureita ja kilon verran savulohiroippeita ja reilusti, puoli litraa hiennettua tilliä. Lohessa ja liemikuutioissa oli jo suola mukana, joten ei tarvinnut enää sitäkään  lisätä. Yli neljällekymmenelle tästä riitti soppaa...
 
Pääruokana oli unkarilainen keitto.
Jälkiruokana oli ihan suomalaista mustikkapiirakkaa ja kakkua ja pipareita.
 
 Aava-ryhmä oli laulamassa ja soittamassa kansanmusiikkia.
Hopeisen kunniamerkin saaja  tyttärensä kanssa ovat lähdössä puolestaan Unkariin parin päivän kuluttua.

2 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Voi mitä herkkupöytiä :)

Kiiris kirjoitti...

Ihanaa kesäistä juhlintaa! Kakku oli niin suloinen, että haukkasin vähän marsipaanikenkää.... ja jälkiruuaksi herkullista keittoa! Kiitos.