Sivun näyttöjä yhteensä

27.7.2012

Ketunlenkki

Minulla oli tänään testipäivä. Ajelin Verlaan ja sieltä Repovedelle, koska ensi viikolla unkarilaisten ryhmä tekee saman reissun kanssani.
  
Verla on yksi Suomen seitsemästä maailmanperintökohteesta. Verlan puuhiomo ja pahvitehdas on ainutlaatuinen ja eheä tehdaskokonaisuus Suomen metsäteollisuuden varhaisvuosilta. Kokonaisuutta täydentävät alueen työväenasunnot ja lukuisat muut rakennukset.  Vanha pahvitehdasmiljöö Verlankosken äärellä sijaitsee Pohjois-Kymenlaaksossa, noin 30 kilometrin päässä Kouvolan keskustasta. Vuodesta 1972 alkaen tehdasmuseona toiminut Verla hyväksyttiin Unescon maailmanperintöluetteloon 1996.
 
Tehtaan perusnäyttelyä.
 
 Taidenäyttely: Helsingin kivipainon taiteilijat Kollamakasiinissa.
Tämän kesän ensimmäinen jäätelötötterö - löytyi näet laktoositonta irtojäätelöä.
ketunlenkki 
Repoveden kansallispuistossa on monia merkittyjä reittejä.Yksi niistä on Ketunlenkki, joka sopii erityisesti lapsiperheille. Se on merkitty oranssein ketunkuvin. Tuttu eläinhahmo saduista ja tarinoista on kettu, repo, punaturkki. Sanan kettu merkitys on ollut nahka, jonka vuoksi kettua metsästettiin. Muinaisen suomalaisen uskomuksen mukaan revontulet syntyvät, kun kettu huiskii lumihankea hännällään. Ketunlenkki on 5 kilometrin pituinen rengasreitti, joka kiertää Kapiaveden pohjoisosan ja ulottuu Katajavuoren näköalapaikalle. Reitillä on myös Määkijänsalmen ylittävä käsikäyttöinen Ketunlossi.
 
Matkalla riippusillalle oli pitkospuitakin kosteimmissa kohdissa.
 
Riippusiltaa on kuljettava yksi kerrallaan ja sittenkin se heiluu. Sillan kaiteisiin on laitettu rakastuneiden lukkoja.
 
 Uskaltaisikohan!
 Katajavuoren näköalapaikalle on portaita portaiden perään kiivettäväksi. Unohdin laskea, kuinka monta porrasta sinne on kaiken kaikkiaan...
 
Repovedellä retkeillään roskattomasti. Puistossa ei ole jäteastioita, joten eväät pakataan niin, ettei jätteitä synny. Palavat roskat voi polttaa tulisijoissa, kompostoituvat jätteet voi laittaa käymäläastiaan. Tulenteko on sallittu vain tulentekopaikoilla: teräksiset uudet tulipesät sallivat tulenteon myös metsäpalovaroituksen aikaan.
 
 Uimaan kannattaa mennä...
 
Käsikäyttöinen Ketunlossi.
Ketunlossin vetäjä. Lossia vedettiin köysistä - siten sen sai liikkumaan ja pääsi sillä toiselle rannalle.

3 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Onpas tutun näköisiä paikkoja.
Mekin ollaan ensi viikolla menossa käymään joka kesäisellä käynnillä Verlassa. Ja Repovedellä käytiin tiistaina :)

pappilanmummo kirjoitti...

Olen myös käynyt tuolla useamman kerran ja aina on mukavaa vaellella.

Sartsa kirjoitti...

Viikonloppuna ois tarkotus mennä Werlan aika -tapahtumaan. Kävitkö muuten ryijynäyttelyssä Kausalassa? Aivan ihania ryijyjä yli sata!